FOLLOW US: facebook twitter

Άγονη και η τελευταία προκήρυξη Παθολόγων…

Ημερομηνία: 03-11-2022 | Συντάκτης:

Και νέα πρόσκληση για ιδιώτη Παθολόγο με «μπλοκάκι» στο Νοσοκομείο Πύργου από τον Διοικητή του ΓΝ Ηλείας Σπ. Πολίτη

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Αν και το γεγονός έχει πάψει να αποτελεί είδηση, μια ακόμη προκήρυξη μονίμων Παθολόγων για το ΓΝ Ηλείας θα καταλήξει άγονη. Πρόκειται για την προκήρυξη του Οκτωβρίου η οποία προέβλεπε δύο θέσεις για τον Πύργο, μια στο βαθμό του Διευθυντή και μια στο βαθμό του Επιμελητή Α.

Σύμφωνα με τον κατάλογο υποψηφίων το ενδιαφέρον υπήρξε μηδενικό! Την ίδια τύχη είχε και η προκήρυξη του Αυγούστου η οποία περιλάμβανε πέντε θέσεις για τον Πύργο, μια θέση για την Αμαλιάδα και μια Κρέστενα.

Είναι φανερό ότι οι επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις (από το Φεβρουάριο του 2020) χωρίς επιπλέον κίνητρα αποδεικνύονται ατελέσφορες. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Παθολογική λειτουργεί στο κόκκινο με μόλις έναν Παθολόγο και με τη στήριξη Παθολόγων από την Πάτρα και την Τρίπολη που μετακινούνται καθημερινά στον Πύργο και που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν λύση στο σοβαρό πρόβλημα για λόγους που έχουν κατά καιρούς αναφερθεί και σχετίζονται με την επισφαλή λειτουργία της κλινικής μιας και κάθε μέρα καλείται διαφορετικός ιατρός να αποφασίσει για την νοσηλεία και θεραπεία 65-100 ασθενών.

Θυμίζουμε ότι πριν μερικές μέρες, με ανακοίνωση τους, οι Παθολόγοι του ΠΓΝ Πατρών, αναφέρονταν στην παγιωμένη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους 16 μήνες όπου και μετακινούνται ιατροί από την Πάτρα και την Τρίπολη στο Νοσοκομείο Πύργου για την κάλυψη της Παθολογικής κλινικής, υποστηρίζοντας πως μετά από τόσους μήνες μόνο έκτακτη δεν είναι πλέον η συνθήκη και πως η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας έχουν την αποκλειστική ευθύνη να δώσουν λύση στο αδιέξοδο που δημιούργησαν, εξασφαλίζοντας την στελέχωση της Παθολογικής του Πύργου με μόνιμους γιατρούς ΕΣΥ ώστε οι πολίτες της Ηλείας να μην είναι 2ης κατηγορίας όσον αφορά την υγειονομική τους φροντίδα. Μάλιστα, ζητούσαν, οι προσλήψεις να γίνουν με αυξημένα κίνητρα και να χαρακτηρισθούν ως άγονες οι προσλήψεις ιατρών ΕΣΥ προκειμένου να αποφευχθεί για πολλοστή φορά να καταλήξει άγονη, όπως και στην προκειμένη περίπτωση με την προκήρυξη του Οκτωβρίου…

Προς αναζήτηση… ιδιώτη, ξανά

Σε μια προσπάθεια να στηρίξει την Παθολογική κλινική και να καλύψει τα σοβαρά κενά, μετά και τη διαπίστωση ότι και στην τελευταία προκήρυξη δεν υπήρξε ούτε ένας ενδιαφερόμενος, ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης υπέγραψε χθες  νέα πρόσκληση- προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρού Παθολόγου στο νοσοκομείο του Πύργου με «μπλοκάκι». Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχη πρόσκληση για ιδιώτη Παθολόγο είχε δημοσιευθεί και τον περασμένο Αύγουστο χωρίς ωστόσο να υπάρξει ενδιαφέρον.

«Αυτό που προσπαθούμε ως νέα διοίκηση και χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο ακόμα, είναι να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν το κλίμα και να αυξήσουμε την εξωστρέφεια του Νοσοκομείου με διάφορες δράσεις. Ήδη, υπέγραψα πρόσκληση για την πρόσληψη ιδιώτη Παθολόγου με καθημερινό ωράριο και δυνατότητα συμμετοχής στις εφημερίες του Νοσοκομείου και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα βγάλουμε πρόσκληση και για ακόμα μια εξειδικευμένη παθολογική ειδικότητα ελπίζοντας πως αν υπάρξει ενδιαφέρον κάλυψης των θέσεων αυτών θα ξεκινήσει να φτιάχνεται μια ομάδα. Παράλληλα, στέλνουμε διαρκώς αιτήματα προς την 6η ΥΠΕ για την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού όχι μόνο Παθολόγων αλλά και άλλων ειδικοτήτων που είναι αναγκαίες και έχουμε εμπιστοσύνη στο Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ» δήλωσε ο κ. Πολίτης.

Όσον αφορά την έλλειψη ενδιαφέροντος για ακόμα μια φορά στην πρόσφατη προκήρυξη ο κ. Πολίτης δεν θέλησε να το σχολιάσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος