FOLLOW US: facebook twitter

Αγώνες χωρίς κόσμο και… χωρίς προπονήσεις-«Φωνάζει» ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 10-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Κόροιβος φωνάζει δικαίως καθώς καλείται να δώσει αγώνες χωρίς προετοιμασία και ζητά άμεσα λύση από τη Γ.Γ.Α. και το Υπουργείο Αθλητισμού

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Η Ε.Ο.Κ. και η Ε.Π.Ο. εναρμονίστηκαν με  την απόφαση της Κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ., για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών σε όλη την Ελλάδα. Η Ε.Ο.Κ. ανήρτησε στην επίσημη σελίδα της το Φ.Ε.Κ. με τα μέτρα για την προσωρινή απαγόρευση παρουσίας κοινού σε αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ η Ε.Π.Ο. εξέδωσε χθες ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί πως οι αγώνες όλων των κατηγοριών, εθνικών ή τοπικών, της τρέχουσας και της προσεχούς εβδομάδας θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών: «Σε εφαρμογή των προληπτικών ειδικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες όλων των κατηγοριών, εθνικών ή τοπικών, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι εντός της τρέχουσας και της προσεχούς εβδομάδας, θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών».

Το θέμα των προπονήσεων

Αυτό που δεν έχει προβλεφθεί από την Ε.Ο.Κ. και την Ε.Π.Ο.  και πολύ περισσότερο από την Κυβέρνηση που λαμβάνει τις αποφάσεις, είναι το πώς θα πάνε να αγωνιστούν εκτός έδρας οι ηλειακές ομάδες εθνικών κατηγοριών (Κόροιβος Αμαλιάδας, Πανηλειακός, ΠΑΟ Βάρδας, Ολυμπιακός Ζαχάρως) χωρίς προπονήσεις, καθώς, ως γνωστόν, από την προηγούμενη εβδομάδα τα Αθλητικά Κέντρα των δήμων της Ηλείας, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, έχουν κλείσει!

Ο Κόροιβος το προσεχές Σάββατο δίνει εκτός έδρας αγώνα με τη Δάφνη Δαφνίου στο Χαϊδάρι, αλλά δεν μπορεί να προετοιμαστεί κατάλληλα κάνοντας προπονήσεις, εφόσον οι εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου της Ήλιδας είναι κλειστές! Οι προπονήσεις της ομάδας έχουν διακοπεί από την περασμένη Τετάρτη, μετά την απόφαση για το κλείσιμο των Αθλητικών Κέντρων σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο.

Επιπροσθέτως, κάθε αγώνας του Κοροίβου ισοδυναμεί με μια μάχη για την παραμονή στην Α2 Εθνική κατηγορία και δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει στους αγώνες χωρίς να έχει κάνει προπονήσεις τις προηγούμενες μέρες. Εκτός αν θεωρεί η Κυβέρνηση ότι οι ομάδες θα πρέπει να ταξιδεύουν σε όμορους νομούς ή στην Αθήνα για τις προπονήσεις τους! Τίθεται λοιπόν θέμα «ίσων ευκαιριών» στα πρωταθλήματα και η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει μια απόφαση που θα είναι ισόνομη για όλες τις ομάδες.

Ζητά άμεσα λύση ο Χρ. Λαγός

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Κοροίβου, Χρήστο Λαγό, τόνισε πως ο Κόροιβος έχει ενημερώσει το Υπουργείο Αθλητισμού για το πρόβλημα που υπάρχει με τις προπονήσεις και περιμένει τη Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με το Υπουργείο, να λάβουν αποφάσεις που δεν θα είναι επιζήμιες για την ομάδα. Ο ισχυρός άνδρας του Κοροίβου ζήτησε να ανοίξει το Κλειστό της Ήλιδας για προπονήσεις της ομάδας καθώς δεν είναι δυνατόν ο Κόροιβος να πηγαίνει στους αγώνες με απροπόνητους παίκτες. Κι αν δεν μπορεί να γίνει αυτό ας ανασταλεί η διεξαγωγή του πρωταθλήματος, έτσι ώστε αυτό να συνεχιστεί επί ίσοις όροις, υποστηρίζει δικαίως ο Πρόεδρος του συλλόγου.

Σήμερα κιόλας το αργότερο πρέπει να ξεκαθαρίσει το μείζον αυτό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και αφορά τον Κόροιβο, αλλά και τις άλλες ηλειακές ομάδες των εθνικών ποδοσφαιρικών κατηγοριών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος