FOLLOW US: facebook twitter

Αγώνας δρόμου για τα αναδρομικά των γιατρών

Ημερομηνία: 19-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Υγεία

Εννέα ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων προκειμένου να ολοκληρώσουν τις καταστάσεις µε τους δικαιούχους γιατρούς των αναδρομικών, ώστε να καταβληθούν τα χρήματα όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Όπως προκύπτει από την ενημέρωση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, τα χρήματα στους γιατρούς θα δοθούν µάλλον σταδιακά, καθώς όποιο νοσοκομείο ολοκληρώσει τη διαδικασία θα καταβάλει και τα αντίστοιχα ποσά στο ιατρικό προσωπικό νωρίτερα.

Να σημειωθεί ότι η καταβολή πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 27 Ιανουαρίου, όπως προβλέπει και η σχετική τροπολογία, ενώ η φορολόγηση θα γίνει µία φορά στο ποσό που θα καταβληθεί και θα είναι παρακράτηση σε ποσοστό 20%. Γεγονός που σημαίνει ότι τα αναδρομικά δεν θα προστεθούν στο συνολικό εισόδημα των δικαιούχων, ώστε να ξαναφορολογηθεί µε βάση την κλίμακα.

Ήδη πάντως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει παραδώσει το κονδύλι των 189,5 εκ ευρώ στον κεντρικό κωδικό μισθοδοσίας του υπουργείου Υγείας, ενώ ήδη έχει δοθεί και η εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες όλων των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ξεκινήσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την πληρωμή.

Με βάση τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, τα νοσοκομεία και οι ΥΠΕ θα πρέπει να υπολογίσουν τα αναδρομικά για κάθε δικαιούχο ξεχωριστά αλλά και να καταρτίσουν τις σχετικές λίστες.

Όσες υπηρεσίες προλάβουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες άμεσα και πριν από τις γιορτές, θα μπορέσουν να καταβάλουν στους γιατρούς τα αναδρομικά στις 27 ∆εκεµβρίου, που είναι η τελευταία ημέρα του χρόνου για πληρωμές από το δημόσιο.

Όσες  υπηρεσίες όμως δεν ολοκληρώσουν τα γραφειοκρατικά, τα χρήματα θα τα καταβάλουν τον Ιανουάριο, είτε στις 13 είτε στις 27 Ιανουαρίου που είναι και η τελική ημερομηνία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος