FOLLOW US: facebook twitter

Αγκάθι η πρόληψη για τον καρκίνο της μήτρας

Ημερομηνία: 11-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

cancer-mitra-amaliada

Δεκαετίες πίσω η Ηλεία στον τομέα αυτό – Τι αναφέρθηκε σε εκδήλωση στην Αμαλιάδα

Σημαντικά και άξια προβληματισμού ήταν τα συμπεράσματα της εκδήλωσης σχετικά με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο της Αμαλιάδας. Ήταν μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Μαιευτικών Υπηρεσιών – Υπηρεσιών Οικογενειακού Προγραμματισμού Ν. Ηλείας σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Κυτταρολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Εργαστήριο Κυτταρολογίας – Νοσοκομείο Αττικόν, Πέτρο Καρακίτσο. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν στοιχεία που αφορούν την Ηλεία και βασικό συμπέρασμα υπήρξε πως σε επίπεδο πρόληψης ο νομός μας βρίσκεται έξι δεκαετίες πίσω με τα στοιχεία να προκαλούν απογοήτευση και ανησυχία για το μέλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και αφορούσαν σε 300 δείγματα που έχει λάβει το Δίκτυο τους τελευταίους λίγους μήνες από γυναίκες του νομού, τέσσερις περιπτώσεις αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και αν δεν υπήρχε η έγκαιρη διάγνωση μέσω του Τεστ ΠΑΠ, οι συνέπειες θα ήταν ίσως και τραγικές για την ζωή τους. Ο κ. Καρακίτσος τόνισε μεταξύ άλλων πως «… η Ηλεία παρουσιάζει την εικόνα που είχαν την δεκαετία του 50 οι υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης» επισημαίνοντας πως όλος ο γυναικείος πληθυσμός θα πρέπει να αφιερώνει το χρόνο των 20 λεπτών για την εξέταση του Τεστ ΠΑΠ, που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τη ζωή τους.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος