FOLLOW US: facebook twitter

Αγιασμός χθες το απόγευμα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου: Έβαλε πλώρη για το 8ο ταξίδι του…

Ημερομηνία: 01-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Για 8η συνεχή χρονιά συνεχίζει και φέτος το όμορφο ταξίδι αλληλεγγύης του, το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου που χθες το απόγευμα με τον καθιερωμένο αγιασμό έβαλε μπρος τις… μηχανές ξεκινώντας μαθήματα. Μέχρι στιγμής 36 εθελοντές καθηγητές – και απαιτούνται και άλλοι διαφόρων ειδικοτήτων ακόμα- θα διδάξουν τη φετινή χρονιά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο προσφέροντας απλόχερα γνώση βοηθώντας περίπου 100 μαθητές, παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Το κουδούνι χτύπησε στις 5 το απόγευμα στο χώρο του 2ου γυμνασίου- λυκειου Πύργου όπου στεγάζεται και τον αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος μεταφέροντας τις ευχές του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού μαζί με τις δικές του για μια καλή και γόνιμη σχολική χρονιά, με περισσότερες όπως είπε από πέρυσι επιτυχίες υποψηφίων στο Πανεπιστήμιο. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος με την σειρά του ευχήθηκε καλή αρχή στους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και τόνισε ότι ο δήμος Πύργου και ο ίδιος συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον πρώην Λυκειάρχη και συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Βασίλη Σωτηρόπουλο που ήταν όπως είπε και δικός του καθηγητής στο παλιό Αρρένων και που μαζί με τον Δ/ντή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κ. Χρήστο Αθανάσουλα στηρίζουν από την πρώτη χρονιά ανελλιπώς και συντονίζουν το έργο που επιτελείται, έτσι ώστε το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου να είναι μια κυψέλη γνώσης και προσφοράς.

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Αθανάσουλας ευχαρίστησε αφενός τον Μητροπολίτη που στηρίζει το έργο τους με σχολικό υλικό και όποτε έχουν ζητήσει την συνδρομή του την έχουν, καθώς και τον δήμαρχο Πύργου τον κ. Τ. Αντωνακόπουλο που και πέρυσι και φέτος ήταν και είναι κοντά τους. Στην συνέχεια  απευθυνόμενος στους μαθητές με αυστηρή θα λέγαμε γλώσσα, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι όπως είπε, ότι «το Κοινωνικό Φροντιστήριο δεν είναι κάτι το… τσάμπα, δεν είναι κάτι το φτηνό, κάτι το εύκολο και κάτι το δεδομένο» και για να υλοποιηθεί κατάφεραν πάλι με αγωνία να βρεθούν 35 άνθρωποι αφήνοντας στην άκρη τα προσωπικά τους   προβλήματα για να βρεθούν εδώ να βοηθήσουν όσα παιδιά και όσους γονείς ζήτησαν τη βοήθειά τους.

«Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να δείξουμε έμπρακτα πόσο όμορφο πράγμα είναι η κοινωνική αλληλεγγύη» κατέληξε ο κ. Αθανάσουλας, ενώ τους μαθητές  καλωσόρισε και ο κ. Β Σωτηρόπουλος καλώντας τους να πάρουν το πρόγραμμα μαθημάτων και να ξεκινήσουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος