FOLLOW US: facebook twitter

Αγιασμός στα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά μετά τις 11:00 – Τα “βρήκαν” τελικά  υπουργείο Παιδείας και Εκκλησία

Ημερομηνία: 04-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Το Υπουργείο Παιδείας και η Εκκλησία της Ελλάδος συμφώνησαν τελικά η έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο αγιασμός να γίνουν την ίδια μέρα, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η λύση για να γίνουν ταυτόχρονα, έναρξη της σχολικής περιόδου και αγιασμός είναι να τελεστεί ο αγιασμός στα σχολεία μετά τις 11 το πρωί, όταν θα έχουν τελειώσει οι λειτουργίες που θα γίνουν σε κάθε ιερό ναό λόγω της εορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

Μέχρι χθες το πρωι, το σενάριο που κυκλοφορούσε και το οποίο είχε υποστηρίξει και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ήταν να γίνει ο αγιασμός των σχολείων την 15η Σεπτεμβρίου, μια μέρα μετά την έναρξη, γεγονός που προβλημάτισε το Υπουργείο Παιδείας και έτσι αναζητήθηκε η χρυσή ¨τομή». .

Όπως είχε δηλώσει αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος : “Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 θα έχουν λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες”.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες για το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι αυτός θα γίνει ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο και θα διεξαχθεί στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Ωστόσο για το θέμα, θα υπάρξει και επίσημη κοινή ανακοίνωση Ι.Συνόδου και Υπουργείου Παιδείας.

Πηγή: thetoc.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος