FOLLOW US: facebook twitter

Αγιασμοί σε όλα τα σχολεία της Ηλείας – Πρώτο κουδούνι με κενά σε δασκάλους και καθηγητές

Ημερομηνία: 11-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Διακοπές τέλος για τους μαθητές αφού σήμερα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς μετά τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Ηλείας. Από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προεργασίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αφού τοποθετήθηκαν από τα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ οι 300 και πλέον αναπληρωτές που διορίστηκαν σε πρώτη φάση στην Ηλεία ωστόσο, η χρονιά, δε φαίνεται να ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς καθώς τα κενά για την ώρα είναι πολλά.

Ενώ πέρυσι, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία είχαν ξεκινήσει χωρίς κενά, φέτος η εικόνα δεν είναι η ίδια καθώς με μια πρώτη εκτίμηση υπολογίζονται ότι απομένουν προς κάλυψη τουλάχιστον εκατό κενά.

Όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα κενά υπολογίζονται άνω των 80 και αναμένεται εναγωνίως η β’ φάση προσλήψεων για την κάλυψη τους δηλαδή μέσα Οκτώβρη…

Σε ό,τι αφορά τα βιβλία, αυτά βρίσκονται ήδη στα σχολεία από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

Τι αλλάζει

Όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, οι αλλαγές στις οποίες προβαίνει για την τρέχουσα σχολική χρονιά αποτελούν βελτιωτικές κινήσεις και όχι ριζικές αλλαγές, που θα αιφνιδίαζαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο δημοτικό, δεν αλλάζει κάτι, πέραν της πρόθεσης του υπουργείου να επαναφέρει το κριτήριο της βαθμολογίας για την επιλογή σημαιοφόρου στις παρελάσεις, ήδη από την 28η Οκτωβρίου ενώ θα συνεχίσει να ισχύει η δράση «Η τσάντα στο σχολείο», με βάση την οποία για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, οι τσάντες των μαθητών με τα διδακτικά τους βιβλία θα παραμένει στο σχολείο.

Για το λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το σύστημα εισαγωγής που ψηφίστηκε επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου παραμένει στους βασικούς του άξονες με μικρές διαφοροποιήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος