FOLLOW US: facebook twitter

«Άγια Νύχτα» στα Λεχαινά!

Ημερομηνία: 20-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Μάγεψε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας Μυρτουντίων υπό την Διεύθυνση της μαέστρου Λένας Σουρμελή

Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Χορωδία Μυρτουντίων σε μια συναυλία υψηλών προδιαγραφών που μάγεψε το κοινό, πλημμύρισε το βράδυ του Σαββάτου το κινηματοθέατρο ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ στα Λεχαινά, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των ημερών. Την χορωδία στην Χριστουγεννιάτικη συναυλία διηύθυνε η μαέστρος Λένα Σουρμελή ενώ στο πιάνο ήταν η Olena Fedko, ενώ η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Η Χορωδία Μυρτουντίων, γνωστή και πολυβραβευμένη με συμμετοχές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσίασε ένα πλούσιο, χαρούμενο και εκλεπτυσμένο πρόγραμμα με τις πιο αγαπημένες μελωδίες του Χριστουγεννιάτικου ρεπερτορίου , γεμάτες συναίσθημα, ποίηση και λυρισμό, ανοίγοντας την συναυλία με την «Άγια Νύχτα».  Το διεθνώς γνωστότερο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι  που γράφηκε  και μελοποιήθηκε το 1818 και συνθέτες του είναι οι Αυστριακοί Φραντς Ξάβερ Γκρούμπερ και Γιόζεφ Μορ, το οποίο μάλιστα κηρύχθηκε Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά από την UNESCO το 2011.

Η Χορωδία Μυρτουντίων πιάνοντας ξανά το νήμα της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της προσμονής και του ενθουσιασμού των Χριστουγέννων, στοιχεία που στερηθήκαμε εξαιτίας των περιορισμών των τελευταίων 2 ετών,  δημιούργησε ένα ζεστό και  εντυπωσιακό μουσικό σκηνικό για να αποχαιρετήσουμε τη χρονιά που πέρασε και να υποδεχθούμε τη νέα. Όλοι όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τη Χριστουγεννιάτικη αυτή συναυλία μοιράστηκαν μοναδικές,  τρυφερές και νοσταλγικές μουσικές στιγμές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος