FOLLOW US: facebook twitter

Άγγελος Παπανικολάου: «Προσφυγές από τα 21 σωματεία»

Ημερομηνία: 15-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ε.Ο.Κ. μίλησε για την κατάσταση ενόψει εκλογών

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ε.Ο.Κ., Άγγελος Παπανικολάου, σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ ΦΜ, αναφέρθηκε στη διαδικασία των εκλογών της Ομοσπονδίας και όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες, λέγοντας πως τα 21 σωματεία (ανάμεσά τους και ο Πανωλενειακός Καράτουλα) που ζήτησαν από το Πρωτοδικείο να συμμετάσχουν στις εκλογές και δικαιώθηκαν, θα προχωρήσουν σε προσφυγές, αν δεν γίνει πράξη αυτό.  Παράλληλα, αποκάλυψε πως η Ελλάδα θα διεκδικήσει την ανάληψη του Eurobasket 2025, αλλά και την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 3Χ3 κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης.

Ο Άγγελος Παπανικολάου είπε μεταξύ άλλων:

Για την κατάσταση ενόψει εκλογών: «Οι εκλογές θα γίνουν, γιατί να μην γίνουν. Ποιος δεν τις θέλει. Είδαμε μια ανακοίνωση του κυρίου Λιόλιου ότι θα προσφύγει κατά των εκλογών. Ποιος δεν θέλει εκλογές. Το καταστατικό της ΕΟΚ ορίζει ότι εκλογές γίνονται με φυσική παρουσία. Για να παρθεί μια απόφαση χρειάζεται παρουσία 11 μελών που είναι πλειοψηφία. Είναι βασικές αρχές. Τώρα ξεφεύγουμε και πάμε σε παράλογα πράγματα. Αν χρησιμοποιείς άλλες μεθόδους όπως η δικαιοσύνη και αυτή σε καταδικάσει δεν μπορείς να φωνάζεις, καταντάς γραφικός. Το 50% των σωματείων είναι εκτός μητρώου. Ο μοναδικός που μιλάει για το θέμα είμαι εγώ, πρέπει να ανοίξουν τα μητρώα. Θα αποβάλλουμε τα σωματεία από 1η Σεπτέμβρη;»

Για τους λόγους που τα σωματεία δεν κάνουν προσφυγή: «Θα το κάνουν, είναι έτοιμα. Απλά δίνουν χρόνο στην Πολιτεία. Είναι κάποια πράγματα συγκεκριμένα. Όταν ψηφίζετε στις βουλευτικές εκλογές σας ζητάνε φορολογική ενημερότητα; Τα μητρώα είναι μια πολύ καλή διαδικασία και πρέπει να αφορά τη χρηματοδότηση των σωματείων από την Πολιτεία. Δεν μπορείς να στερείς το δικαίωμα της ψήφου. Αυτή είναι η ουσία του δικαστηρίου. Οι άλλες ομοσπονδίες έκαναν εκλογές γιατί τα σωματεία δεν προσέφυγαν. Τα 21 σωματεία έχουν δικαιωθεί με προσωρινά μέτρα. Ο κύριος Αυγενάκης δεν ανοίγει το μητρώο να μπουν οι ομάδες να τακτοποιηθούν. Γιατί δεν το ανοίγει ο κύριος Αυγενάκης; Είμαστε σε μια εποχή ψηφιακής διακυβέρνησης. Το να πηγαίνει κάποιος αρχές Δεκέμβρη να κάνει τα χαρτιά και να μην του επιτρέπουν να ψηφίσει, είναι μια διαδικασία για να καθαρίσουμε τα σωματεία που πρέπει να υπάρχουν ή είναι μια διαδικασία αποκλεισμού;».

Για το Eurobasket: «Μεγάλο μου όνειρο και στόχος είναι το Ευρωμπάσκετ του 2025 να γίνει στην Ελλάδα. Να έχουμε δυνατότητες να το διοργανώσουμε. Ένα ακόμα μεγάλο μου όνειρο είναι να κάνουμε παγκόσμιο πρωτάθλημα 3Χ3 κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης. Αυτό είναι όνειρο δικό μου να διοργανώσουμε ένα Ευρωμπάσκετ και ένα παγκόσμιο τουρνουά 3Χ3 και να επιστρέψει η επίσημη αγαπημένη εκεί που της αξίζει. Σαφώς και έχει πιθανότητες. Το θέμα είναι η συνεργασία με την Πολιτεία. Γήπεδα θα έχουμε, άρα μπορούν να γίνουν είτε αποκλειστικά μόνοι μας είτε σε συνεργασία. Οι 4 πρώτοι όμιλοι να γίνουν σε επαρχιακές πόλεις και η τελική φάση στην Αθήνα. Μπορούμε να χτυπήσουμε την πόρτα της FIBA άμεσα. Είναι στα σχέδιά μου να γίνει άμεσα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος