FOLLOW US: facebook twitter

Άγγελος Αντωνόπουλος: «Τα όνειρά μου αυτά τα 60 χρόνια είναι στον Αλφειό να κάνω μπάνιο…»

Ημερομηνία: 06-02-2020 | Συντάκτης:
Ο Άγγελος Αντωνόπουλος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Ολυμπία στο «Ενώπιω Ενωπίω

Με ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Αρχαία Ολυμπία και για την μητέρα του την Μυκήνα που την βάφτισε όπως είπε ο Ερίκος Σλήμαν, ο μεγάλος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε μια αποκαλυπτική και βαθιά συναισθηματική συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή του «Ενώπιω Ενωπίω».

«Μεγάλωσα στην Αρχαία Ολυμπία και είναι σαν να μην έφυγα ποτέ. Τα όνειρά μου, τα 60 αυτά χρόνια είναι στο Αλφειό και κάνω μπάνιο. Ή πάω στο Γυμνάσιο, ή στο σταθμό του τρένου, που ήταν τα αγαπημένα μου μέρη. Εκεί βλέπω τα όνειρά μου τόσα χρόνια.».  Στην Ολυμπία γεννήθηκε μέσα του και το μικρόβιο του ηθοποιού.

«Ανεβάσαμε σαν παιδιά ένα θεατρικό έργο πάνω σε μια ταράτσα στα Ολύμπια, έγινε χαμός, μαζεύτηκαν όλοι και ήταν αρκετό για να μπει το μικρόβιο. Ήταν σπουδαία” ενώ συμπλήρωσε πως  όταν ήταν νεαρός δημοσίευε ποιήματα στην εφημερίδα «Αυγή» του Πύργου, στη στήλη «νέοι ποιητές» του Τάκη Δόξα.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε και στην μητέρα του. «Ο πατέρας μου πήρε την μητέρα μου από το χωριό και την έφερε στην Αθήνα. Αλλά, έφυγε νωρίς. Η μητέρα ζούσε στα Ολύμπια, έτσι το λέμε εμείς, σε ένα μαγέρικο. Εκεί έτρωγαν οι αρχαιολόγοι με τους συνεργάτες τους. Κάποιο βράδυ ο παππούς, ο πατέρας της λέει κερνάω γιατί γεννήθηκε η κόρη μου, ένας από αυτούς λέει θα την βαφτίσω εγώ. Ήρθε η ημέρα της βάφτισης ο νονός ήταν στις Μυκήνες, του τηλεφώνησαν να έρθει και βάπτισε το παιδί… Μυκήνα. Ήταν ο Σλήμαν”!

Μάλιστα  η μητέρα του έχει ενταφιαστεί στην Ολυμπία, το είχε πει  σε κάποια άλλη συνέντευξη: «η μεγαλύτερη λύπη ήταν όταν έχασα τη μάνα μου. Ήταν κάτι συγκλονιστικό. Την πήγα στα Ολύμπια, στο χωριό της για την ταφή. Και ξεχάστηκα κάποια στιγμή και είπα μες το αυτοκίνητο το τραγούδι «Το γελεκάκι που φορείς». Ήταν το δικό της τραγούδι. Υπήρξε η μεγάλη παρουσία στη ζωή μου αυτός ο άνθρωπος…»

Να σημειώσουμε ότι ο Άγγελος Αντωνόπουλος διατηρούσε για χρόνια φιλίες στην Ολυμπία από τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια, μια από αυτές ήταν με τον αείμνηστο Θουκυδίδη Κοσμόπουλο, παλιότερα επισκεπτόταν πολύ συχνά την Ολυμπία, αναπολώντας τα παλιά με τις παρέες του, ενώ τον Μάρτιο του 2018 βρέθηκε στο δημαρχείο της Ολυμπίας στην απονομή βραβείων σε μαθητές στον Μαθητικό διαγωνισμό ποίησης και ζωγραφικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος