FOLLOW US: facebook twitter

«Όχι άλλες υποσχέσεις, θέλουμε έργα για τα άτομα με αναπηρία!»: Δριμύ κατηγορώ από την πρ. Συλλόγου ΑμΕΑ «Ήλις» Αγ. Ρηγοπούλου

Ημερομηνία: 20-02-2020 | Συντάκτης:
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

 

-Ξεκινούν αγώνα για την δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΔΗΦ και παιδικής χαράς ΑμΕΑ

Την έντονη δυσαρέσκεια της, για τις «υποσχέσεις» που έλαβε ο Νομαρχιακός Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμΕΑ «Ήλις» σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρίες (ΚΔΑΠ ΜΕΑ), Κέντρου Δημιουργικής Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), παιδικής χαράς με όργανα για ΑμΕΑ αλλά και επίλυσης του ζητήματος στέγης του ΕΕΕΕΚ Πύργου, εκφράζει η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγαθή Ρηγοπούλου.

Φανερά απογοητευμένη, μίλησε για «λόγια και μεγάλα έργα για δομές» που αποδείχτηκαν «φούμαρα» τονίζοντας ότι «κανένα ενδιαφέρον, καμία ενέργεια στο Δήμο Πύργου και στο Νομό Ηλείας δεν γίνεται για τα άτομα με αναπηρία».

«Δυστυχώς, άλλα θέματα έχουν προτεραιότητα και εμείς μάλλον είμαστε αόρατοι! Ο μόνος που πραγματικά ενδιαφέρθηκε είναι ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός. Είναι πρόθυμος να βοηθήσει, δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια συγκινούνται έστω να τον συναντήσουν για να γίνουν τα έργα που οραματίζεται και θα βοηθήσουν ουσιαστικά τα άτομα με αναπηρία. Λόγια χορτάσαμε, τώρα όμως δεν θα σκύψουμε άλλο το κεφάλι ακούγοντας υποσχέσεις. Θα βγούμε δυναμικά στην τοπική κοινωνία για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα» είπε και απευθυνόμενη στους άρχοντες του τόπου, ρωτά που είναι το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το ΚΔΗΦ, η παιδικά χαρά ΑμΕΑ και γιατί το ΕΕΕΕΚ Πύργου δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη σχολική στέγη.

«Μήπως κύριοι ξέρετε, ότι του χρόνου οι αίθουσες προκάτ που στεγάζεται το ΕΕΕΕΚ εδώ και χρόνια θα είναι ακατάλληλες για να στεγάσουν τους μαθητές ΑμεΑ; Αυτά και άλλα πολλά καθημερινά που μας κάνουν να θυμώνουμε και να αναρωτιόμαστε γιατί… Και το τελευταίο που μας εξόργισε ήταν το ότι δεν υπάρχει για εμάς καμία θέση στην λαμπαδηδρομία στην πόλη μας. Επιλέχθηκαν αθλητές μας είπαν. Εμείς κύριοι δεν είμαστε αθλητές άραγε; Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου έχουν τόσες πανελλήνιες διακρίσεις! Γιατί άραγε μας αγνοήσατε; Σας δηλώνουμε ότι στην πόλη μας και στο νομό Ηλείας θα ξεκινήσει αγώνας μέχρι να καταλάβετε ότι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και να μας αντιμετωπίσετε όπως μας αξίζει! Μην κάνετε το λάθος να μας αγνοήσετε! Να ξέρετε ότι έχουμε ψυχή και θα παλέψουμε λυσσαλέα για αυτά που εσείς έπρεπε να μας βοηθήσετε και να μας στηρίξετε!
Τέλος λοιπόν τα ψέματα και οι υποσχέσεις! Θέλουμε έργα. Δεν Επαιτούμε, Απαιτούμε!» κατέληξε η κ. Ρηγοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Δεκεμβρίου, Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, ο Σύλλογος ΑμΕΑ είχε παραδώσει έτοιμη μελέτη στο Δήμαρχο Πύργου για την ένταξη οργάνων παιδικής χαράς για ΑΜΕΑ, με όλες τις τεχνικές προδιαγραφές και έτοιμο τιμοκατάλογο και μάλιστα τους είχε ανακοινωθεί ότι ήδη σχεδιάζονται τρεις παιδικές χαρές που συμπεριλαμβάνουν υποδομές για άτομα με αναπηρία. Επίσης, είχαν καταθέσει και πρόταση για τη δημιουργία ΚΔΗΦ και είχαν λάβει την υπόσχεση ότι αναζητούν χώρο για τη στέγαση του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος