FOLLOW US: facebook twitter

«Αγαπώ τον τόπο μου και απογράφομαι στον τόπο μου!»

Ημερομηνία: 10-12-2021 | Συντάκτης:

Κάλεσμα από το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου ΣΑΡΕΝΑ Καλίδονας προς τους συμπατριώτες τους που κατοικούν εκτός Ηλείας


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Να κάνουν την δική τους υπέρβαση στην απογραφή που βρίσκεται σε εξέλιξη και να απογραφούν στα χωριά τους και στον τόπο που γεννήθηκαν και όχι στις μεγαλουπόλεις που ζουν, καλεί τους συμπατριώτες του όχι μόνο από την Καλίδονα αλλά από όλη την Επαρχία Ολυμπίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας ΣΑΡΕΝΑ.

Έτσι, προσωπικά η πρόεδρος κ. Φιλιώ Νιάρχου, απευθύνει θερμή παράκληση προς όλα τα μέλη του νέου ΔΣ να ασχοληθούν με την απογραφή και να ευαισθητοποιήσουν όλους τους συμπατριώτες τους Αθηναίους που έχουν σπίτια στην Καλίδονα, να απογραφούν εκεί καθώς προβλέπεται στο σχετικό έντυπο απογραφής. Ζητά επίσης να συνεργαστούν και με άλλους Συλλόγους της Επαρχίας Ολυμπίας για να μεταφέρουν το μήνυμα «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ», γιατί έτσι μεγαλώνουν το χωριό τους και το δήμο τους.

Η πρόεδρος επισημαίνει ότι τα χωριά πρέπει να ενισχυθούν στην παρούσα απογραφή, να φαίνεται ότι διατηρούν κάποιο πληθυσμό γιατί στο τέλος θα διαγραφούν εντελώς από το χάρτη λόγω της ερημοποίησής τους.

Επισημαίνει λοιπόν ότι «Τα επόμενα 10 χρόνια η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό θα διαμορφώνεται με βάση τον πληθυσμό του Δήμου ή του Κοινοτικού Διαμερίσματος, που θα προκύψει από την απογραφή του 2021.

Με λίγα λόγια δηλώνουμε την παρουσία μας στο σπίτι μας το πρώτο ή το δεύτερο που διατηρούμε στο τόπο που γεννηθήκαμε, στον τόπο που αγαπούμε,.

Μπορεί να μην είσαστε καθημερινά εδώ δείξε τε ότι τον αγαπάτε , ότι σας ενδιαφέρει να υπάρχουν πόροι για την συντήρηση του οδικού μας δικτύου και γενικότερα η κάθε είδους ανάπτυξη του.. Θα μπορούμε να απαιτούμε και να διεκδικούμε. Δεν θα πρέπει να χαθεί η ιστορία μας που εκπροσωπεί όλες τις γενιές.. Δεν θα πρέπει να αδιαφορήσει κανείς..»

Καταλήγοντας η κ. Φ. Νιάρχου υπενθυμίζει στους συμπατριώτες της τη ρήση του μεγάλου Καζαντζάκη «Μια μέρα όλοι θα λογοδοτήσουμε στα πάτρια εδάφη…»

«Οι μεγάλες πόλεις δεν έχουν ανάγκη από πληθυσμό! Το παρελθόν και η ιστορία του Συλλόγου σας έχει αποδείξει ότι έχει προσφέρει πολλά… Είναι μια ευκαιρία να προσφέρετε στον τόπο μας και τώρα…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος