FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία για τη θωράκιση των αρχαιολογικών χώρων-Στην Αρχ. Ολυμπία και στον Επικούριο βρέθηκε μικτό διυπουργικό κλιμάκιο

Ημερομηνία: 24-02-2022 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα και στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκε προχθές και χθες αντίστοιχα μικτό κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της επιθεώρησης των αρχαιολογικών χώρων της χώρας και της θωράκισής τους ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», τα στελέχη των δύο υπουργείων, συνοδευόμενα από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλεία, της Πυροσβεστικής και της Διεύθυνσης Δασών Ηλείας, μετέβησαν στους προαναφερθέντες αρχαιολογικούς χώρους και στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, προκειμένου να κάνουν αυτοψία για την κατάσταση που επικρατεί και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να θωρακιστούν ακόμα περισσότερο, δεδομένου ότι πέρυσι κινδύνευσαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι η αυτοψία του μικτού κλιμακίου στελεχών έγινε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει τα δύο υπουργεία (Πολιτισμού και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας) για τη συνολική ενίσχυση της θωράκισης των αρχαιολογικών χώρων.

«Πρόκειται για ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων, το οποίο προβλέπει τη συγκρότηση ενός μεικτού κλιμακίου, στο οποίο συμμετέχουν μηχανικοί, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, κ.ά. Στόχος μας είναι η συνολική ενίσχυση της θωράκισης των αρχαιολογικών χώρων –αντιπυρική, αντιπλημμυρική κλπ- και της προστασίας τους από τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών ή φυσικών φαινομένων», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος