FOLLOW US: facebook twitter

Αυστηρές συστάσεις για τα ακαθάριστα οικόπεδα στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 18-04-2022 | Συντάκτης:

-Αρβανίτης: Καμία ανοχή σε όσους δεν συμμορφώνονται και επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων

Βραδυφλεγής «βόμβα» για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας είναι τα ακαθάριστα οικόπεδα, τα οποία πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς και η Δημοτική Αρχή ενημερώνει τους ιδιοκτήτες που αμελούν τον καθαρισμό τους για επιβολή κυρώσεων.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης τονίζει τα εξής: «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ενημερώνει τους δημότες ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα υπ’ αριθμ: 20/2022 (Φ.Ε.Κ. 1301/18-3-2022) Πυροσβεστική Διάταξη, μέχρι την 30η Απρίλιου 2022 οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές & μισθωτές οικοπέδων κ.λπ. ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των ορίων οικισμού υποχρεούνται να προβούν σε εργασίες καθαρισμού – κοπής χόρτων κ.λπ.

Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων, υστέρα από αυτεπάγγελτο έλεγχο ή καταγγελία, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα επιβάλλει πρόστιμο πενήντα λεπτά ανά τετραγωνικό μετρό (0,50 €/m2). Επιπλέον, στην περίπτωση μη συμμόρφωσης για καθαρισμό εντός της προθεσμίας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα προβαίνει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό και θα βεβαιώνει το κόστος δαπάνης καθαρισμού σε βάρος των υπόχρεων».

Ο κ. Αρβανίτης υπογράμμισε ότι η μη συμμόρφωση στις υποχρεώσεις μας ως πολίτες σε συνάρτηση με τις κλιματικές συνθήκες δημιουργούν νέα δεδομένα. «Το καλοκαίρι του 2021 πληρώσαμε ένα τεράστιο κόστος, περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό, όταν η πυρκαγιά αφάνισε πάνω από 120.000 στρέμματα στο Δήμο μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια να ζήσουμε ξανά τον πύρινο εφιάλτη, γι’ αυτό θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα του νόμου καταλογίζοντας τα προβλεπόμενα πρόστιμα», κατέληξε ο κ. Αρβανίτης. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος