FOLLOW US: facebook twitter

Αφιερωμένο στο Παιδί και τα Δικαιώματά του το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023 του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας

Ημερομηνία: 20-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σηματοδοτεί και την έναρξη διαφόρων σχετικών δράσεων

Συνεχίζοντας την καθιερωμένη πλέον σειρά των θεματικών Ημερολογίων, το φετινό Ημερολόγιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας είναι αφιερωμένο στα Παιδί και τα Δικαιώματά του. Μάλιστα το εξώφυλλο του φέρει την υπογραφή του  Ηλείου  ζωγράφου Γιάννη  Αδαμάκου που παραχώρησε πρόθυμα το έργο του στον Σύλλογο. 

 Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος αναφερόμενος σε αυτήν τους την επιλογή, το αφιέρωμα δηλαδή του Ημερολογίου τους  για το 2023 στο Παιδί, τόνισε:

“΄Ηταν η ζοφερή πραγματικότητα του 2022 και οι τραγικές ιστορίες με παιδιά ως άμεσα ή έμμεσα θύματα που υπαγόρευσε αυτή την επιλογή και η ανάγκη μας να προσπαθήσουμε να αντιδράσουμε στα φαινόμενα βίας κατά ανηλίκων αλλά και βίας προερχόμενης από ανηλίκους (και συνήθως η δεύτερη αποτελεί συνέχεια της πρώτης). Σηματοδοτώντας την έναρξη μίας σειράς σχετικών δράσεων και εκδηλώσεων το Ημερολόγιό μας υπενθυμίζει τη Διακήρυξη του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού και φιλοξενεί ένα κατατοπιστικό σημείωμα της Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού Θεώνης Κουφονικολάκου, την οποία ευχαριστούμε για τη συμβολή της. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε και στο σπουδαίο συμπατριώτη μας ζωγράφο Γιάννη Αδαμάκο, ο οποίος μας παραχώρησε με μεγάλη προθυμία  το έργο του που κοσμεί το εξώφυλλο του Ημερολογίου και προέρχεται από τη σειρά των έργων του “Handle with care”. Μας τιμά η εμπιστοσύνη τους προς το ΔΣΗ και την προσπάθεια που καταβάλλει, διότι συμμερίζονται μαζί μας την παραδοχή (πολυακουσμένη αλλά διαχρονικώς επίκαιρη) πως “αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος