FOLLOW US: facebook twitter

Αφιερωμένη στο 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Ημερομηνία: 24-03-2023 | Συντάκτης:

Εξαιρετική μουσική παράσταση χθες από το Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού, την Τετάρτη το πρωί, το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, το μοναδικό μουσικό σχολείο της Ηλείας που διδάσκει εκτός των άλλων, τα νάματα της πατρώας μουσικής μας παράδοσης, το Εκκλησιαστικό μέρος και την λαϊκή, παραδοσιακή μουσική, προετοιμάζοντας έτσι τους μαθητές ώστε να γίνουν κατ’ επιστήμην μουσικοί παρουσίασε μια εξαιρετική συναυλία, αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821 και ένα ακόμα ρεπερτόριο εκκλησιαστικών ύμνων σχετικά με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Παράλληλα εκτός από το μουσικό μέρος, έγινε και παρουσίαση των μουσικών οργάνων και κυρίως των ιδιαίτερων παραδοσιακών μουσικών οργάνων που διδάσκονται στο Μουσικό Σχολείο. Ακροατές της συναυλίας ήταν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Βαρθολομιού, οι οποίοι συμμετείχαν τραγουδώντας επίκαιρα τραγούδια! Η χθεσινή παράσταση κατά γενική ομολογία ήταν εξαιρετική.

Ο καθηγητής Μουσικής του σχολείου και πρώην Δ/ντής της σχολικής μονάδας π. Γέωργιος Ανανγωστόπουλος που εκτός από την διδαχή των μαθητών και την καθοδήγήση τους στα μονοπάτια της παραδοσιακής μουσικής μαγεύει τους θεατές και ακροατές σε κάθε παράσταση με το βιολί του, ευχαρίστησε τους συνάδελφους του καθηγητές, τους μαθητές και μαθήτριες του παραδοσιακού συνόλου, τους διδασκάλους και μαθητές των δημοτικών σχολείων Βαρθολομιού για την σύμπραξη αυτή καθώς και την υπεύθυνη του πολιτιστικού για τη συμβολή της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος