FOLLOW US: facebook twitter

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις ακτιβιστές που συνελήφθησαν στην Ολυμπία

Ημερομηνία: 21-10-2021 | Συντάκτης:

Το Φεβρουάριο η δίκη τους στον Πύργο, επειδή σήκωσαν πανό υπέρ της αυτονομίας του Θιβέτ


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Αναβλήθηκε για τις 3 Φεβρουαρίου 2022, η δίκη των τριών ακτιβιστών που σήκωσαν πανό υπερ της αυτονομίας του Θιβέτ από την Κίνα στην Αρχαία Ολυμπία, την ημέρα Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Οι τρείς νέοι, από την Αμερική, την Αγγλία και το Θιβέτ που είχαν συλληφθεί και χθες αφέθηκαν ελεύθεροι, οδηγήθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στα Δικαστήρια του Πύργου κατηγορούμενοι για φθορά μνημείου από κοινού.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος τους, Αντώνης Μπαχούρος, οι τρείς ακτιβιστές αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται καθώς δεν προκάλεσαν καμία απολύτως φθορά. «Επρόκειτο για μια απολύτως ειρηνική διαμαρτυρία που έγινε στο πρανές του λόφου, με απόλυτο σεβασμό και στο Μνημείο και στο χώρο. Και μάλιστα κατά τρόπο που θεωρώ ότι είναι απολύτως σύμφωνος και συμβατός με τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων».

Όπως προαναφέραμε, ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 3 Φεβρουαρίου του 2022 οπότε και οι νεαροί ακτιβιστές θα μπορέσουν να εκπροσωπηθούν και να αναπτύξουν τα επιχειρήματα τους.

ΜΠΑΧΟΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος