FOLLOW US: facebook twitter

Άδωνι θεέ πάρε την ΠΑΕ

Ημερομηνία: 11-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια…

Τελικά ποιον «σημαδεύει» ο Άδωνις; Τον Δενδια που «περιποιήθηκε» για άλλη μια  φορά δεόντως ή, μήπως, τον ίδιο τον Μητσοτάκη; Ο αντιπρόεδρος της Ν∆, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του, δεν τσιγκουνεύτηκε τις βολές κατά του  κοινοβουλευτικού  εκπρόσωπου  της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως είπε, «άλλοι μπορεί να χαίρονται µε τα χειροκροτήματα του ΣΥΡΙΖΑ – εμείς χαιρόμαστε µε τα χειροκροτήματα των νεοδημοκρατών».

Πράγματι, ο Νίκος ∆ένδιας είχε πρόσφατα χειροκροτηθεί από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο λόγος ήταν ότι είχε αρνηθεί να συζητήσει πρόταση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής για τη Συμφωνία των Πρεσπών, µε το επιχείρημά ότι δεν ανοίγεις κουβέντα µε κόμμα  που έχει ως σύμβολό του τον αγκυλωτό σταυρό.

Στο πολιτικό σύμπαν των νεοδημοκρατών της Μεταπολίτευσης η δήλωση αυτή είναι απολύτως αυτονόητη. Για ένα κόμμα που άφησε την ακροδεξιά επί δεκαετίες χωρίς δουλειά, η αποδοκιμασία του ναζισμού είναι η βάση που πάνω του συγκροτείται η έννοια του δημοκρατικού τόξου. Γιατί διαφωνεί, λοιπόν, ο Άδωνις;

Προφανώς το ήπιο και σοβαρό προφίλ του κεντροδεξιού Νίκου Δενδια δεν χωρά στο DNA του Κου αντιπροέδρου. Άλλωστε στη δική του κοσμοθεωρία η Κεντροδεξιά μπορεί να… περιμένει!

Με τις ευλογίες και φυσικά την σοφή καθοδήγηση Σαμαρά, ο Άδωνις τραβάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επάνω του. Είναι χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της φιλικής προς την αντιπολίτευση εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία την περασμένη Τρίτη κυκλοφόρησε με τίτλο: «Ραδιουργίες του Άδωνη κατά του Κυριάκου», με την εφημερίδα να σημειώνει ότι «έσπειρε εσωκομματικούς ανέμους σε αρχηγική φιέστα για την κοπή της πίτας του», «συνέχισε την βεντέτα με τον Δένδια», ενώ κάνει λόγο για «δολιότητες του καιροσκόπου Γεωργιάδη με τις πλάτες του (ιντριγκαδόρου) Σαμαρά». Βαριά λόγια ιδιαίτερα όταν προέρχονται από ένα φιλικό μέσο. Με άλλα λόγια ο υπόγειος εσωκομματικός πόλεμος στη ΝΔ μαίνεται, καθώς φαίνεται πως υπάρχει πλέον ευθεία σύγκρουση μεταξύ της μετριοπαθούς «καραμανλικής» πτέρυγας και της υπερσυντηρητικής «σαμαρικής». Σε κάθε περίπτωση, η συνέχεια αναμένεται να είναι συναρπαστική και ο Άδωνις θα διαδραματίσει σίγουρα καταλυτικό ρόλο σε αυτή.

Υστερόγραφο

Κάποτε επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε θεαθεί να κραυγάζει, εκστασιασμένος από το θρασύ στιλ του Αδωνιδος, «Άδωνι θεέ, πάρε την ΠΑΕ!». Σήμερα ο Άδωνις έχει ανέλθει στην κομματική ιεραρχία και έτσι όπως πάει, γιατί όχι μια μέρα να μην την πάρει και την ΠΑΕ! Τι ωραία μέρα θα ήταν στ’ αλήθεια αυτή για την Ελλάδα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος