FOLLOW US: facebook twitter

Αδελφοποίηση σχολείων με πεδίο συνεργασίας τα Ολυμπιακά Ιδεώδη

Ημερομηνία: 02-07-2016 | Συντάκτης:

adelfopoiisi-olympia-Wilminghton-odysseyΥπεγράφη από το το δημοτικό σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας και το αμερικάνικο Wilminghton odyssey charter school

Την αδελφοποίησή τους συναποφάσισαν  και υπέγραψαν την πράξη αδελφοποίησης στην Αρχαία Ολυμπία, το δημοτικό σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας και το αμερικάνικο Wilminghton odyssey charter school, έχοντας ως κοινούς στόχους και πεδίο συνεργασίας τα Ολυμπιακά ιδεώδη, δηλαδή την Φιλία, την Ειρήνη και την Συναδέλφωση των λαών. Όπως επίσης τις αξίες της ευγνούς άμιλλας , του ευαγωνίζεσθαι και της αρμονικής ανάπτυξης πνεύματος και ψυχής.

adelfopoiisi-olympia-Wilminghton-odyssey2Στο σύμφωνο αδελφοποίησης που υπέγραψαν από κοινού παρουσία μαθητών οι Δ/ντές των σχολείων  κ. Α. Σοφιανόπουλος και ο πρόεδρος του αμερικάνικου σχολείου κ. Δανδόλος, παρευρέθηκαν ακόμα ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θύμιος Κοτζιάς και ο Δ/ντής πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κ. Παναγιώτης Ζεύλας.

adelfopoiisi-olympia-Wilminghton-odyssey3Μέσω της προώθησης και της καλλιέργειας πολιτιστικών και αθλητικών σχέσεων και δράσεων μεταξύ των δύο σχολείων και γενικότερα μεταξύ των φίλων λαών Ελλάδας και ΗΠΑ, πιστεύουν αμφότεροι ότι θα ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο και θα συσφίξουν τις σχέσεις τους.  Μάλιστα, η τελετή αδελφοποίησης υπεγράφη συμβολικά μπροστά από το Μνημείο του Κουμπερτέν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος