FOLLOW US: facebook twitter

Αχέρων Κ.-ΠΑΟ Βάρδας 1-1: Ο ένας βαθμός είναι λίγος!

Ημερομηνία: 21-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σπουδαία εμφάνιση στο Καναλάκι από τον ΠΑΟΒ, έχασε σωρεία μεγάλων ευκαιριών να πάρει το ματς

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

Ο ΠΑΟ Βάρδας πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση χθες στο Καναλάκι κόντρα στον Αχέροντα, έφερε όμως ισοπαλία 1-1, σε ένα ματς όπου κυρίως στο β΄ ημίχρονο έχασε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει και να πάρει το τρίποντο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 10ο λεπτό με ένα πέναλτι «εφεύρεση» του διαιτητή Νίκου από την Άρτα και στο 21΄ ο κορυφαίος του ΠΑΟΒ, Νίκος Πυρρής, ισοφάρισε. Στο 42΄ ο Κουλούρης, στο 52΄ ο Πυρρής, στο 69΄ ο Νικολακόπουλος και στο 80΄ ο Μπίσα έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για το 1-2. Οι «πράσινοι» είναι πλέον στο -6 από την 7η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις σαν την χθεσινή μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά και να παραμείνει στην κατηγορία!


Το παιχνίδι


O Χρήστος Παρασκευόπουλος ξεκίνησε με επιθετικό σχήμα, με 10άρι τον Πυρρή, και στην επίθεση δεξιά τον Μπίσα, αριστερά τον Λαθύρη και σέντερ φορ τον Κουλούρη. Ο ΠΑΟΒ πίεσε ψηλά από το ξεκίνημα, αλλά στο 10ο λεπτό είχαμε πέναλτι «εφεύρεση» εις βάρος του από τον διαιτητή, για χέρι του Περικλή Πολίτη, ο οποίος σε σέντρα παίκτη των γηπεδούχων από δεξιά, αμαρκάριστος προσπάθησε να κοντρολάρει στο δεύτερο δοκάρι χωρίς καμία πίεση, και ο ρέφερι έκρινε πως η μπάλα βρήκε σε απλωμένο χέρι! Μια απόφαση που έφερε έντονες διαμαρτυρίες από τον ίδιο τον «Πέρι» και τους συμπαίκτες του. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Βασιλειάδης και έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΒ συνήλθε γρήγορα και στο 20΄ σουτ του Λαθύρη απέκρουσε ο Βλάχος στην αριστερή του γωνία. Δευτερόλεπτα μετά ο Κουλούρης μπήκε από δεξιά, έστρωσε στο ύψος του πέναλτι στον Πυρρή που με δυνατό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1-1).

Στο 42΄ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΒ όταν από βαθιά μπαλιά, ο Κουλούρης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε πάνω στον Βλάχο.

Στο 45΄ σουτ του Εμβραΐζογλου, λίγο μέσα από την περιοχή μπλόκαρε εύκολα ο Τσεκούρας, στην τελευταία καλή φάση του α΄ ημιχρόνου.

Στο β΄ ημίχρονο, στο πρώτο πεντάλεπτο ο Αχέροντας πίεσε, αλλά από το 50΄ και μετά ο ΠΑΟΒ έπαιξε σχεδόν στο μισό γήπεδο τους γηπεδούχους κι έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ.

Στο 52΄ σέντρα του Μπίσα από δεξιά, ο Πυρρής από κοντά δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ, στην πρώτη μεγάλη φάση του ΠΑΟΒ στο β΄ ημίχρονο.

Στο 57΄ απευθείας φάουλ του Μαυρόπουλου, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Βλάχου. Στο 64΄ σουτ του Βέρμπη έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Τσεκούρα, που μπλόκαρε εύκολα.

Στο 69΄ τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΒ, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Πολίτη, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Πυρρή, αυτός έκανε την κεφαλιά πάσα προς το άλλο δοκάρι, όπου εκεί ο Νικολακόπουλος αμαρκάριστος, από πολύ κοντά, δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα!
Στο 71΄ απευθείας φάουλ του Μπίσα πέρασε λίγο άουτ και στο 80΄ νέα μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΒ. Ο Πυρρής εκτέλεσε μακρινό φάουλ κι έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπίσα, που μπήκε στην περιοχή και υπό πίεση πλάσαρε πάνω στον Βλάχο. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στο παιχνίδι, με το αποτέλεσμα να αδικεί κατάφορα την ομάδα της Βάρδας.

Κορυφαίος του ΠΑΟΒ ο Νίκος Πυρρής, που παρότι δεν έπαιξε σέντερ φορ, σκόραρε και ήταν παντού στη μεσαία γραμμή. Όπως φυσικά και ο Αντώνης Λιόσης, που έκανε πολλά χιλιόμετρα σε άλλο ένα ματς, ενώ ξεχώρισαν επίσης οι Μαυρόπουλος, Διονυσόπουλος, Πολίτης, Κουλούρης, χωρίς να υστερήσει κανείς.


Αχέρων Καναλακίου: Βλάχος, Νταντίδης (45΄ λ.τρ. Ζαζαριουδάκης), Ζδράβος, Κωνσταντίνου, Βασιλειάδης, Εμβραΐζογλου (66΄ Κωσταμένας), Πότσης, Τσούτσης, Βέρμπης, Γεωργίου (74΄ Ροβίνας), Πόγιας.

ΠΑΟ Βάρδας: Τσεκούρας, Πολίτης, Διονυσόπουλος, Σακελλαρόπουλος, Νικολακόπουλος, Λιόσης (85΄ λ.τρ. Τσιρίκος), Λαθύρης (68΄ Παπασπηλιόπουλος), Μαυρόπουλος, Πυρρής (82΄ λ.τρ. Βασιλόπουλος), Κουλούρης, Μπίσα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος