FOLLOW US: facebook twitter

ΑΑΔΕ: Πώς θα δίνεται η έκπτωση φόρου για τα «κουρεμένα» ενοίκια

Ημερομηνία: 03-06-2020 | Συντάκτης:

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχασαν ενοίκια λόγω της έκπτωσης 40% να κάνουν δήλωση για τα «χαμένα» ενοίκια. Τα τρία κλειδιά για την δήλωση είναι: η επικαιροποίηση του μισθωτηρίου συμβολαίου, η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης για τα μισθώματα που δεν εισπράχθηκαν και η αποδοχή της από τους ενοικιαστές αποτελούν τα τρία. Το κράτος θα καλύψει τελικά το 30% των χαμένων ενοικίων συμψηφίζοντάς το με τους φόρους που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με εξαίρεση τις οφειλές από ρυθμίσεις.

Η πλατφόρμα

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί στο Taxisnet ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υπολογιστεί η χασούρα αλλά κυρίως η έκπτωση φόρου για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου που εισπράττει κουρεμένα κατά 40% μισθώματα.

Στην πλατφόρμα αυτή, σχεδιάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να «ανέβουν» όλα τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια συμβόλαια που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Μόλις αναρτηθούν τα μισθωτήρια οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται θα πρέπει:

– Να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς τους στο Taxisnet και να επικαιροποιήσουν τα μισθωτήρια συμβόλαια καθώς θα πρέπει οι μισθώσεις να φαίνονται στο σύστημα ως ενεργές.

– Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση δηλώνοντας το μηνιαίο μίσθωμα, τους μήνες κατά τους οποίους το ενοίκιο καταβλήθηκε μειωμένο κατά 40% και τα στοιχεία των ενοικιαστών που δικαιούνται μείωση ενοικίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος