FOLLOW US: facebook twitter

Α2 Εθνική: Το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος

Ημερομηνία: 28-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πλέι-οφ μεταξύ των 8 πρώτων ομάδων-Δεν αλλάζει κάτι για τον υποβιβασμό

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Η Ε.Ο.Κ. ανάρτησε την ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος αλλάζει ως προς τα πλέι-οφ. Δύο ομάδες θα προβιβαστούν στην Basket League, αλλά αμφότερες μέσω των πλέι-οφ, στα οποία θα συμμετάσχουν οι οχτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.

Τα ζευγάρια των πλέι-οφ θα προκύψουν από τα εξής σταυρώματα: A1-A8, A2-A7, A3-A6, A4-A5. Οι γηπεδούχες ομάδες θα έχουν πλεονέκτημα έδρας, ενώ οι νικητές χρειάζονται τρεις νίκες, με τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου να προσμετρούν στις νίκες.

Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν, θα παίξουν στην Γ΄ Φάση, που θα γίνει σε μορφή Final-4, σε γήπεδο που θα οριστεί, με τα σταυρώματα να έχουν ως εξής: 1-4 και 2-3. Θα γίνει ένα νοκ-άουτ παιχνίδι για κάθε ζευγάρι και οι νικητές θα πάρουν την άνοδο στην Basket League. Δηλαδή, στην Α1 θα προβιβαστούν οι δυο ομάδες που θα κερδίσουν στους ημιτελικούς. Οι νικητές θα παίξουν στον τελικό για τις θέσεις 1-2, όπου θα αναδειχτεί η πρωταθλήτρια ομάδα και οι ηττημένοι στο μικρό τελικό για τις θέσεις 3-4.

Για τον υποβιβασμό δεν αλλάζει κάτι. Οι δυο τελευταίες ομάδες της κανονικής περιόδου υποβιβάζονται απευθείας στην Β΄ Εθνική, όπου θα τις ακολουθήσουν άλλες δύο ομάδες μέσω των πλέι-άουτ. Σε αυτά θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 9 έως 12. Τα ζευγάρια θα είναι Α9 – Α12 και Α10-Α11, με τις ομάδες να μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα της κανονικής περιόδου. Ο νικητής κάθε ζευγαριού αναδεικνύεται στις 3 νίκες και οι δύο χαμένοι υποβιβάζονται στην Β΄ Εθνική. Πλεονέκτημα έδρας έχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Οι δηλώσεις συμμετοχής στην Α2 θα γίνονται μέχρι τις 18 Ιουλίου και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου.

Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα είναι οι εξής 14: Ηρακλής, Τρίτων, Χ. Τρικούπης, Ελευθερούπολη, Κόροιβος, Πανερυθραϊκός, Αμύντας, Μαρούσι, Καβάλα, Αγρίνιο, Παπάγου, Μεγαρίδα, Ερμής Σχηματαρίου και Αίας Ευόσμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος