FOLLOW US: facebook twitter

A2 Εθνική: Το σενάριο για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Ημερομηνία: 22-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Διάφοροι τομείς της ζωής επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα, το ίδιο έγινε και με τη Super League 2 στο ποδόσφαιρο και απομένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν και άλλες κατηγορίες σε άλλα αθλήματα όπως το μπάσκετ. Στο εν λόγω άθλημα υπάρχουν καθημερινά φωνές, είτε μεμονωμένες είτε και πιο συντεταγμένες που εκφράζουν την αγωνία τους και την επιθυμία τους για επανέναρξη, αλλά γνωρίζουν όλοι ότι το πράσινο φως για κάτι τέτοιο μπορεί να το δώσει μόνο η Πολιτεία κατόπιν εισήγησης των επιδημιολόγων. Και σε αυτό το επίπεδο, όπως αναφέρει το basketa.gr, υπάρχει έντονη κινητικότητα με αναζήτηση πιθανών τρόπων επανέναρξης και ολοκλήρωσης τουλάχιστον της Α2 Ανδρών, πιθανότατα και της Α1 Γυναικών σε πρώτη φάση, που είναι κατηγορίες με περιορισμένο αριθμό ομάδων.

Το σχέδιο που κρίνεται ως εφικτό, από υγειονομικής πλευράς, είναι να παιχτεί ο δεύτερος γύρος μόνο για όσα ματς έχουν γίνει στον πρώτο, δηλαδή να παίξουν οι δύο ομάδες και στην άλλη έδρα και όλα τα υπόλοιπα ματς να γίνουν από μία φορά σε ουδέτερη έδρα. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν και τα παιχνίδια, άρα η πιθανότητα έκθεσης σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού και τα έξοδα που είναι ένα φλέγον θέμα όπως έχει φανεί από τις μέχρι τώρα επιστολές των ομάδων.

Θα γίνουν δηλαδή άλλες 15 αγωνιστικές, οι πέντε πρώτες που ήδη έχουν διεξαχθεί θα πάνε και στις άλλες έδρες και οι άλλες δέκα, μονές, μιλώντας για την Α2. Για να είναι σαφές και χωρίς παρεξήγηση, όλο το παραπάνω είναι ακόμα σχέδιο επί χάρτου από τους επιστήμονες υγείας που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι αν κριθεί οριστικά εφικτό, θα προταθεί προς το Υπουργείο για να γίνουν μετά οι σχετικές ανακοινώσεις και να περάσει το μπαλάκι στην Ομοσπονδία, που έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη έτοιμη να επαναρχίσει τη δράση αμέσως μόλις δοθεί η σχετική άδεια, αλλά και στις ομάδες.

Είναι γνωστό ότι πολλές προβάλλουν οικονομική αδυναμία και ζητούν να τους δοθούν οικονομικές παροχές για να επανέλθουν, αλλά υπάρχουν και κάποιες, πιο εύρωστες οικονομικά, που θέλουν έστω και με αυτή τη μορφή να ολοκληρώσουν αγωνιστικά τη χρονιά. Κρατάμε ότι κάτι κινείται πάντως και αναμένουμε τις εξελίξεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος