FOLLOW US: facebook twitter

Α2 Εθνική: Το σενάριο για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Ημερομηνία: 04-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υποβιβαστούν ομάδες

Το πλάνο για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής του μπάσκετ Ανδρών, όπου συμμετέχει και ο Κόροιβος είναι έτοιμο, όπως αναφέρει η «Πελοπόννησος». Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ε.Ο.Κ., θα εφαρμοστεί περίπου ότι και στην Α1 Εθνική Γυναικών, της οποίας η επανεκκίνηση πραγματοποιήθηκε ήδη. Συγκεκριμένα στην Α1 Εθνική Γυναικών όταν ολοκληρωθεί ο α΄ γύρος οι 6 πρώτες ομάδες της κατάταξης θα παίξουν στον β΄ γύρο για να ξεχωρίσει η πρώτη 4άδα που θα συμμετάσχει στα play-off, ενώ δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Στα play-off θα αγωνιστούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες. Οι δύο πρώτες θα παίξουν μεταξύ τους για τις θέσεις 1-2 και οι δύο επόμενες για τις θέσεις 3-4. Νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί εκείνη η οποία θα επιτύχει τρεις νίκες επί της αντιπάλου της, μεταφέροντας τα αποτελέσματα από την κανονική περίοδο.

Πάνω σε αυτό το πλάνο θα βασιστεί και η συνέχεια του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Ανδρών, εφόσον δεν προκύψει κάτι εξαιρετικά απρόοπτο με την πανδημία. Απλώς, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η συνέχεια μετά την ολοκλήρωση του α΄ γύρου θα περιλαμβάνει μίνι πρωτάθλημα με 6 ομάδες ή θα γίνουν play-off. Όλα αυτά θα οριστικοποιηθούν όταν η Πολιτεία δώσει το «πράσινο» φως για την επανεκκίνηση. Τότε θα αξιολογηθούν τα χρονικά περιθώρια και τα «θέλω» των ομάδων, καθώς άλλο είναι η επανεκκίνηση να γίνει μέσα στον Μάρτιο ή στις αρχές Απριλίου και άλλο μετά τα μέσα Απριλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος