FOLLOW US: facebook twitter

Α2 Εθνική: Αρνητικός ο Κόροιβος στο θέμα της επανέναρξης

Ημερομηνία: 23-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Σ. Κάτζος: «Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε οτιδήποτε, αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι που έχουν θέσει οι ομάδες της Α2»

Αθλητές και προπονητές είδαν θετικά την απόφαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων να δώσει το «πράσινο φως» ώστε να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στην Α2 Εθνική, εντούτοις παράγοντες των ομάδων εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοροίβου, Σάκη Κάτζο, εμμένουν στα αιτήματα που είχαν εκφράσει στην κοινή επιστολή προς την Ε.Ο.Κ. η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της κατηγορίας, στις 12 Γενάρη, όπου ζητούσαν ως προαπαιτούμενους όρους για την επανέναρξη του πρωταθλήματος την κάλυψη χρηματικά ή με την αξιοποίηση κεντρικών χορηγών μέσω της Ομοσπονδίας:

1)Των εξόδων μετακίνησης όλων των ομάδων για τους εκτός έδρας αγώνες τους (αποζημίωση ανά χιλιόμετρο) εκτός του νομού της έδρας τους.

2)Του υπολειπόμενου κόστους των απαιτούμενων, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, COVID-19 tests (rapid ή μοριακών) για τη διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων για όλες τις ομάδες μέχρι το πέρας του πρωταθλήματος.

3)Του πλήρους κόστους των εντός έδρας αγώνων όλων των ομάδων (διαιτησία, οδοιπορικά, γραμματεία, ιατρός κ.λπ.).

Σ. Κάτζος: «Δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση στα αιτήματά μας»

Ο Σάκης Κάτζος, μιλώντας στην» Πρωινή» τόνισε πως ο Κόροιβος δεν θα μπει στη διαδικασία επιστροφής στις προπονήσεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχει θέσει η πλειοψηφία των ομάδων της Α2.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Α2 εμμένουν στους τρεις προαπαιτούμενους όρους που έχουμε θέσει στην επιστολή μας στις 12/1. Ενάμιση μήνα από τότε, δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να αλλάξουμε άποψη, εφόσον δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση στα αιτήματά μας και η κατάσταση είναι πλέον πολύ χειρότερη, ενάμιση μήνα αργότερα. Ο Κόροιβος δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να ξεκινήσει οτιδήποτε, αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι που έχουν θέσει τα σωματεία της Α2. Σίγουρα κάθε ομάδα μπάσκετ υπάρχει για να παίζει μπάσκετ στο γήπεδο και όχι να είναι στα πιτς. Όμως, τώρα μιλάμε για ειδικές συνθήκες και αυτό πρέπει να το καταλάβει η Πολιτεία και να βοηθήσει στο βαθμό που πρέπει. Τα σωματεία της Α2 τα κάλεσε η Πολιτεία να συζητήσει τα προβλήματα που υπάρχουν; Συν τοις άλλοις, δεν υπάρχει λογική να απαγορεύει το κυνήγι και το ψάρεμα και να επιτρέπει τις προπονήσεις στην Α2 σε κλειστά γήπεδα. Για την Α1 Γυναικών έχει μια βάση η επιστροφή, διότι είναι η Εθνική ομάδα από πίσω, που προκρίθηκε στο Ευρωμπάσκετ 2021 και πρέπει οι παίκτριες να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για την διοργάνωση», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κοροίβου.

Στην ερώτησή μας, με ποιο σκεπτικό θεωρεί πως πάρθηκε αυτή η απόφαση εφόσον τα κρούσματα είναι περισσότερα εν συγκρίσει με το Νοέμβριο που διεκόπησαν τα πρωταθλήματα, ο κ. Κάτζος απάντησε: «Αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι λοιμωξιολόγοι, όχι εμείς. Ήταν μια απόφαση που δείχνει πως υπάρχει παρασκήνιο από πίσω…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος