FOLLOW US: facebook twitter

Α2 ΕΣΚΑΗ: Κορδοπάτης και Γιαννακόπουλος μαζί στην κορυφή!

Ημερομηνία: 12-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Φώτης Κορδοπάτης και Νίκος Γιαννακόπουλος του Αιγέα, βρίσκονται στην κορυφή των σκόρερς και των «μπομπέρς», αντίστοιχα, στην Α2 ΕΣΚΑΗ.

Πρώτος σκόρερ ο Κορδοπάτης, πρώτος «μπομπέρ» ο Γιαννακόπουλος

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Αιγέας Γαστούνης επέτρεψε μετά από οχτώ χρόνια στην Α2 ΕΣΚΑΗ, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του στο εν λόγω πρωτάθλημα, καθώς ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2008 από τον γυμναστή-προπονητή Λάμπη Τεκερλέκη, ο οποίος καθοδηγεί όλα αυτά τα χρόνια τους «μελανόλευκους» της Γαστούνης. Ο Αιγέας στηρίζεται αποκλειστικά σε παίκτες της περιοχής, με μηδενικό μπάτζετ και στόχος του είναι χαρεί τη συμμετοχή του πρωτίστως, αλλά και –χωρίς πίεση- να παλέψει για την παραμονή στην Α2, όσο δύσκολο κι αν είναι.

Ηγέτες της ομάδας είναι δύο παίκτες, που τυχαίνει να είναι πολύ καλοί φίλοι, ο Φώτης Κορδοπάτης και ο Νίκος Γιαννακόπουλος. Οι δύο έμπειροι παίκτες, τις τελευταίες δύο αγωνιστικές βρίσκονται ταυτόχρονα στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς και των «μπομπέρς» της Α2, αντίστοιχα.

Ο «πολυσύνθετος» Φώτης Κορδοπάτης με 78 πόντους σε 5 αγώνες είναι αρχισκόρερ της κατηγορίας, έχοντας μέσο όρο 15,6 πόντους ανά αγώνα. Πίσω του είναι ο Γιώργος Τόγιας και ο Βασίλης Κορακιανίτης του Σ.Ε.Φ.Α., αλλά και ο Φωστέρης του Σκαγιοπουλείου με 77 πόντους.

Ο εξαιρετικός σουτέρ 3 πόντων, Νίκος Γιαννακόπουλος, έχει πάρει από την αρχή του πρωταθλήματος την πρωτοκαθεδρία στον πίνακα των «μπομπέρς» της Α2 ΕΣΚΑΗ. Ήδη, μετά από 5 αγωνιστικές έχει πετύχει 14 τρίποντα (σχεδόν 3 ανά αγώνα) κι έχει αφήσει πίσω του πολύ καλούς σουτέρ της ΕΣΚΑΗ, όπως ο Στεφανίδης, ο Ρέλλας, ο Γιάννης Σπυριδωνίδης και ο Καλλίγας, που έχουν 9.

Μια τιμητική διάκριση για τους δύο μπασκετμπολίστες του Αιγέα, που πολλά χρόνια τώρα είναι οι στυλοβάτες της ομάδας, μαζί, βέβαια, με τον προπονητή Λάμπη Τεκερλέκη, που είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε το σύλλογο και κάνει το καλύτερο δυνατό για το μπάσκετ της Γαστούνης.

*Αύριο, Τετάρτη, στις 6.30μ.μ., στο Κλειστό της Γαστούνης, ο Αιγέας παίζει το ηλειακό ντέρμπι με τον Πανωλενειακό, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Τρασάνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος