FOLLOW US: facebook twitter

A1 PLAYSPORTS: Ντέρμπι τίτλου στην Αμαλιάδα-Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Ημερομηνία: 24-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Δυνατά ματς και σε Ανδραβίδα, Μακρίσια, Γούμερο

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Η 19η αγωνιστική της A1 PLAYSPORTS που έρχεται το Σάββατο είτε θα κρίνει από τώρα τον πρωταθλητή Ηλείας, είτε θα δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Κι αυτό διότι περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Αστέρα Αμαλιάδας και τον ΠΑΟ Βάρδας, στις 3.30μ.μ., στο Στάδιο Αμαλιάδας. Ο ΠΑΟΒ είναι πρώτος με 5 βαθμούς διαφορά από τον Αστέρα και αν δεν ηττηθεί κατά μεγάλο ποσοστό θα πάρει και τον τίτλο στην φετινή Α1, καθώς δύσκολα θα καλυφθεί η διαφορά των βαθμών στα εναπομείναντα ματς, αν αναλογιστούμε την δυναμική που εκπέμπει η ομάδα της Βάρδας.

Ο Αστέρας με νίκη θα μπει ξανά δυνατά στο κόλπο καθώς θα μειώσει στους δύο βαθμούς και όλα πλέον θα είναι ανοιχτά για την πρωτιά. Ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στις κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, ένα ντέρμπι που θυμίζει παλιές καλές εποχές στην άλλοτε Δ΄ Εθνική, που οι δυο ομάδες κονταροχτυπιούνταν με πάθος και δύναμη. Φυσικά, το ματς αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον φιλάθλων από την Αμαλιάδα, την Βάρδα αλλά και όλη την Ηλεία, με την ευχή όλων να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο της πλούσιας ιστορίας των δύο σπουδαίων ηλειακών συλλόγων.

Στα αγωνιστικά, ο Αστέρας θα παραταχθεί πάνοπλος, ενώ ο ΠΑΟΒ έχει αμφίβολη την συμμετοχή του Πλαστουργού, που είχε υποστεί τενοντίτιδα στον αχίλλειο και έχει ακόμα κάποιες ενοχλήσεις.

Γειτονικό ντέρμπι στην Ανδραβίδα

Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Όπως το γειτονικό ντέρμπι Δάφνη Ανδραβίδας-Νίκη Τραγανού, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στα όρια της ζώνης των πλέι-άουτ, στους 21 βαθμούς και να είναι αμφότερες σε πολύ καλή κατάσταση.

Έχουμε όμως και άλλες δύο δυνατές μάχες με φόντο την παραμονή στην Α1. Στα Μακρίσια ο Α.Ο.Μ. περιμένει τον Πέλοπα Πύργου και στο Γούμερο η Ολυμπιάδα τον Ξενοφώντα, ματς όπου ο χαμένος… χάνεται!

Δυνατό παιχνίδι αναμένεται και στο Βαρθολομιό, εκεί όπου ο σταθερά τρίτος της βαθμολογίας Ηλειακός παίζει με τον σκληροτράχηλο Αλφειό (7ος). Ο 4ος Ολυμπιακός Σαβαλίων έχει δύσκολη έξοδο στο Σκουροχώρι, που παλεύει να αποφύγει τα πλέι-άουτ και η 6η Θύελλα υποδέχεται στο Ενωσιακό τον Ηλειακό Λεχαινών, με τις δύο ομάδες να χωρίζουν τρεις βαθμοί και να επιδιώκουν και αυτές να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο 25/2-Ώρα 3.30μ.μ.

Αστέρας -ΠΑΟ Βάρδας

Δάφνη- Νίκη Τραγανού
Ηλειακός Β.-Αλφειός

Θύελλα- Ηλειακός Λ.

Λ. Αστέρας- Ολυμπιακός Σ.

Α.Ο. Μακρισίων-Πέλοπας
Ολυμπιάδα-Ξενοφών

Δόξα Ν.Μ.-Κένταυρος Σ. 3-0 α.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος