FOLLOW US: facebook twitter

Α1 DUOMO-MONK: Τα σενάρια για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τον υποβιβασμό

Ημερομηνία: 06-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις συμμετοχής στην Α1 και μόνο ο Ερμής Πλατάνου δεν δήλωσε συμμετοχή. Έτσι το νέο πρωτάθλημα της Α1 DUOMO-MONK θα διεξαχθεί με 15 ομάδες.

Το σκεπτικό της ΕΠΣΗ είναι το πρωτάθλημα να είναι μικρής διάρκειας, με λιγότερους αγώνες λόγω κορωνοϊού και λόγω της πίεσης από πλευράς Ε.Π.Ο. για να δηλωθεί ο πρωταθλητής της Ένωσης μέχρι τις 18 Απριλίου.
Ως εκ τούτου είναι σίγουρο πως το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, με 8 ομάδες του Νότου (Πανηλειακός, Πέλοπας, Θύελλα, Αλφειός, Κεραυνός, Ξενοφών, Ολυμπιάδα, Πελόπιο) και 7 του Βορρά (Αστέρας, Σαβάλια, Νίκη, Δάφνη, Ηλειακός Β., Δόξα, Προοδευτική).
Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ για να επικυρώσει τις δηλώσεις συμμετοχής, να αποφασίσει την τροποποίηση της προκήρυξης και να οριστεί, ύστερα από την εισήγηση της Ε.Ε., ο τρόπος ανάδειξης του πρωταθλητή και το πόσες ομάδες και με ποιον τρόπο θα υποβιβαστούν στην Α2.
Για την ανάδειξη του πρωταθλητή, θεωρείται σίγουρο ότι οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα παίξουν πλέι-οφ. Πώς θα γίνει αυτό; Είτε με την διεξαγωγή ενός μίνι πρωταθλήματος με 6 συνολικά αγωνιστικές (κάτι που φαντάζει πιθανό) και μπόνους βαθμών στον πρώτο κάθε ομίλου, είτε με αγώνες χιαστί, ο πρώτος του Α΄ Ομίλου με τον δεύτερο του Β΄ Ομίλου και ο δεύτερος του Α΄ Ομίλου με τον πρώτο του Β΄ Ομίλου, με τη διεξαγωγή δύο αγώνων και τρίτο σε περίπτωση ισοβαθμίας, στην έδρα του πρώτου. Από κει και πέρα ο πρωταθλητής να κριθεί σε τρία ματς, με το τρίτο, αν χρειαστεί (σε περίπτωση που φτάσουν τελικό οι δύο πρώτοι ή δύο δεύτεροι), σε ουδέτερη έδρα. Διαφορετικά, στην έδρα του πρώτου.
Για τον υποβιβασμό η λογική λέει πως θα υποβιβαστούν δύο ομάδες από την Α1 και όχι τρεις όπως γράφει η προκήρυξη (θα γίνει τροποποίηση της προκήρυξης), εφόσον ο Ερμής Πλατάνου δεν δήλωσε συμμετοχή. Τώρα, αν θα είναι μέσω πλέι-άουτ ή απευθείας, μία από κάθε όμιλο, θα αποφασιστεί από το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ το βράδυ της Δευτέρας, κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Πρωταθλήματος. Πάντως, ένα σενάριο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες είναι να γίνουν πλέι-άουτ ανά όμιλο. Την Δευτέρα κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΗ, όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος