FOLLOW US: facebook twitter

Α1 DEDALOS SECURITY: Στον Πύργο κρίνεται ο πρωταθλητής χειμώνα-Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Ημερομηνία: 28-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

15η και τελευταία αγωνιστική του Α΄ γύρου στην Α1 DEDALOS SECURITY το προσεχές Σαββατοκύριακο και στο Στάδιο Πύργου θα κριθεί ο πρωταθλητής χειμώνα. Ο Ενιπέας, λόγω της κακής κατάστασης που βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Λαντζοΐου, θα φιλοξενήσει στον Πύργο, την Κυριακή, τον Ξενοφώντα (ώρα 3μ.μ.), στο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις της βαθμολογίας. Η ομάδα του Νίκου Γκρίλλα είναι στην κορυφή με 35 βαθμούς και αυτή του Ντέγιαν Μιλοσέσκι δεύτερη με 33. Οι τυπικά γηπεδούχοι με νίκη ή ισοπαλία παίρνουν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και θα έχουν κάνει τη… μισή δουλειά αναφορικά με το στόχο της 1ης θέσης, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα κυνηγήσουν τη νίκη για να προσπεράσουν τον Ενιπέα στη βαθμολογία και να πανηγυρίσουν αυτοί στο πρώτο μισό του μαραθωνίου. Ο Ενιπέας έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 40 γκολ, ενώ ο Ξενοφών διαθέτει την καλύτερη άμυνα με μόλις 10 γκολ παθητικό (μαζί με Σαβάλια, Ζαχάρω). Ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο δυνατότερες ομάδες του πρωταθλήματος από άποψη ρόστερ, που αναμένεται να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου από το Λαντζόι, την Κρέστενα, αλλά και γενικότερα από όλο το νομό! To ντέρμπι θα σφυρίξει ο Μαρκαντωνάτος, με βοηθούς τους Καραλή, Λάττα.

Τα υπόλοιπα ματς

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα, το Σάββατο θα διεξαχθούν δύο παιχνίδια. Στο Ενωσιακό της Σπιάντζας, η Θύελλα δίνει κρίσιμο ματς για να μειώσει την απόσταση από τις θέσεις 9-11, καθώς αν η διαφορά είναι μεγαλύτερη από 7 βαθμούς υποβιβάζεται απευθείας. Υποδέχεται τον ανεβασμένο Αλφειό, που έχει σκαρφαλώσει στην 5η θέση και θέλει να παλέψει μέχρι τέλους για τα πλέι-οφ. Στο Καραλέτσι η Α.Ε. Πηνείας, που βρίσκεται σε δεινή θέση, αντιμετωπίζει την βελτιωμένη Προοδευτική που μάζεψε 16 βαθμούς από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά και θέλει να απομακρυνθεί το συντομότερο από τις θέσεις των πλέι-άουτ.

Την Κυριακή, πέρα από το ντέρμπι θα διεξαχθούν άλλα τέσσερα ματς. Ο τρίτος της βαθμολογίας Ολυμπιακός Σαβαλίων υποδέχεται τη μαχητική Ολυμπιάδα Γουμέρου και θέλει να επιστρέψει στις νίκες, που θα τον βάλει ξανά στο κόλπο της πρωτιάς. Ο έτερος Ολυμπιακός, αυτός της Ζαχάρως, που είναι και αυτός δυνατός και ισοβαθμεί στην 3η θέση με τον συνονόματό του, παίζει εντός με το Κουρτέσι, που παλεύει όλα τα ματς. Στη Ν.Μανολάδα, οι «αετοί» με την ισχυρή έδρα τους (5-1-1) κοντράρονται με τον πάντα υπολογίσιμο Ηλειακό, που λίγο έλειψε να κόψει βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ενιπέα. Τέλος, στη Γαστούνη, άλλη μια ομάδα που ποντάρει πολλά στην έδρα της, ο Αίας (5-0-2), παίζει με το Λ. Αστέρα, που μάχεται παντού και έχει πάρει βαθμούς σε Γούμερο, Πηνεία, Κουρτέσι.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής και οι διαιτητές

Σάββατο 29/12-Ώρα 3μ.μ.

Θύελλα – Αλφειός: Παυλόπουλος, Κούλης, Δρουβιώτη

Α.Ε. Πηνείας – Προοδευτική: Αποστολόπουλος, Βλάχος, Λιάπης

Κυριακή 30/12 – Ώρα 3μ.μ.

Ενιπέας – Ξενοφών: Μαρκαντωνάτος, Καραλής, Λάττας

Ολυμπιακός Σ. – Ολυμπιάδα: Παναγόπουλος, Γούργουρας, Παρασκευόπουλος

Ολυμπιακός Ζ. – Κουρτέσι: Ρουμπάνης, Γκατζόπουλος, Δημητρακόπουλος

Δόξα Ν.Μ. – Ηλειακός: Καραβίδας, Ξυδούς, Μποσινάκης

Αίας Γ. – Λ. Αστέρας: Κούλης, Λιάπης, Κόρδας

Μακρίσια – Κένταυρος Μ. 3-0α.α.

 

Η βαθμολογία
(Σε 14 αγώνες)

Ενιπέας 40-12 35

Ξενοφών 30-10 33

Ολυμπιακός Σαβ. 28-10 29

Ολυμπιακός Ζαχ. 29-10 29

———————————————–

Αλφειός 21-16 24

Δόξα Ν.Μ. 20-14 23

Μακρίσια 23-24 21

Προοδευτική 26-21 19

Αίας Γ. 23-30 19

Κουρτέσι 23-24 18

————————————

Ηλειακός Λ. 19-20 18

Ολυμπιάδα 16-20 16

Λ. Αστέρας 10-17 16

Θύελλα 12-33 10

——————————————

Α.Ε. Πηνείας 8-25 6

Κένταυρος Μ. — –


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος