FOLLOW US: facebook twitter

Α. Χαροκόπος: «Προστασία των εργαζομένων Ατόμων με Αναπηρία από τον κορωνοϊό»

Ημερομηνία: 13-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ανακοίνωση για την ανάγκη μέριμνας των εργαζόμενων ΑΜεα έστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Γ΄Αντιπρόεδρος Ε.Σ.ΑμεΑ.

Δείτε την

Θεωρώ ότι η εμφάνιση και η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρας μας αποτελεί ένα σοβαρό θέμα που χρειάζεται άμεση παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει πρόληψη και προστασία των εργαζομένων με που εργάζονται σε χώρους παροχής υγείας, σε σχολικές μονάδες ή σε υπηρεσίες που υπάρχει άμεση επαφή με το κοινό.

Ως ένα αποτελεσματικό μέτρο, κατά την περίοδο της έξαρσης, θα μπορούσε να λειτουργήσει η αποχή από την εργασία και η παραμονή κατ΄ οίκον, χωρίς να χρεώνονται άδεια και χωρίς να υπάρξει καμία έκπτωση στις αποδοχές τους.

Άτομα με θαλασσαιμία, μεταμόσχευση μυελού οστών και συμπαγών οργάνων, καρδιοπάθειες και αναπνευστικά νοσήματα, ανοσοανεπάρκειες, σακχαρώδη διαβήτη, αυτοάνοσα νοσήματα, επίκτητα σύνδρομα, με λεμφώματα (π.χ. Hodgkin) , λήπτες βιολογικών παραγόντων (TNFα inhibitor Anti–IL-6 receptor), λήπτες κορτικοστεροειδών και γενικότερα άτομα με αναπηρία με 67% καθώς και γονείς τέκνων με αναπηρία.

Είναι απαραίτητο η Πολιτεία να λάβει ειδικά μέτρα προστασίας, κατά προτεραιότητα, προς όφελος των ευπαθών ομάδων καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα τα κρούσματα θα αυξηθούν και θα επιταχυνθεί η διασπορά του ιού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος