FOLLOW US: facebook twitter

Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας: Συμφώνησε με Πελίγκο

Ημερομηνία: 13-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ  έχει παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες


Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com


 

Ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας συμφώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον 27χρονο πάουερ φόργουορντ/σέντερ με ύψος 2.02μ., Αριστοτέλη Πελίγκο. Ο Πελίγκος την προηγούμενη σεζόν (2020-2021) ήταν στον Α.Ο. Τρίκαλα στην Α1 ΕΣΚΑΘ, ενώ φέτος πήγε στα μέσα Σεπτεμβρίου στον Εργοτέλη του Ηρακλείου Κρήτης, ομάδα της Γ΄ Εθνικής, που βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τον Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας. Απομένει ο παίκτης να πάρει το δελτίο του και να γίνει και επίσημα μέλος της ομάδας του Βασίλη Νιπεργιάλη.

Ο Πελίγκος ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Κρόνο Τρικάλων στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στα Τρίκαλα BC (A2 Εθνική), στους Τιτάνες Παλαμά (Β΄ Εθνική)  και τον Ηλυσιακό (Γ΄ Εθνική).

Επέστρεψε στην πόλη των Τρικάλων και αγωνίστηκε στην ομάδα των Δαναών (Α1 ΕΣΚΑΘ).  Την επόμενη χρονιά (2018-2019) αγωνίστηκε στην Νικόπολη Πρέβεζας (Γ΄ Εθνική), ενώ τη σεζόν 2019-2020 έπαιξε στον Πρωτέα Γρεβενών (Β΄ Εθνική). Ο 27χρονος καλαθοσφαιριστής είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α..  Μια δυνατή προσθήκη για τον Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας, με έναν παίκτη που έχει παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες και αναμένεται να ενισχύσει πολύ τη front line της ομάδας, εκεί όπου υπάρχει και ο έμπειρος Πέτρος Νοέας.

Εξάλλου, ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας έχει συμφωνήσει και με τον 20χρονο Πυργιώτη γκαρντ, Κώστα Μπουγά, που τα τελευταία δύο χρόνια ήταν στον Κόροιβο (έχει ξεκινήσει από την Γ.Ε.Π. Ηρακλής και έχει παίξει επίσης και στον Ολυμπιονίκη). Ο Μπουγάς προπονείται εδώ και λίγες εβδομάδες με τον Α.Σ.Σ. και απομένει να πάρει και αυτός το δελτίο του. Αυτές οι δύο θα είναι οι τελευταίες προσθήκες για την ηλειακή ομάδα ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, που θα ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου, με τον Α.Σ.Σ. να αντιμετωπίζει τον Γλαύκο στην Πάτρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος