FOLLOW US: facebook twitter

Α.Ρ.ΠΑ καθηγητών Ν.Ηλείας: Αντιπολεμική συγκέντρωση σήμερα στον Πύργο

Ημερομηνία: 18-03-2022 | Συντάκτης:

Kαλούμε όλους και όλες να αγωνιστούμε για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, να απαιτήσουμε να μην υπάρχει καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην Ουκρανία· να σταθούμε αλληλέγγυοι σε πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς ρατσιστικές διακρίσεις, καθώς αγωνίζονται για να επιβιώσουν.

H ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί έναν ακόμα πόλεμο που ξεσπά στην Ευρώπη μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και ο οποίος ανοίγει το δρόμο για μια πολεμική αντιπαράθεση απρόβλεπτων διαστάσεων. Θύματα για μια ακόμα φορά είναι οι λαοί των εμπλεκόμενων χωρών και όχι μόνο αυτοί. Νέα κύματα προσφύγων και θάνατοι αμάχων είναι το σύγχρονο δράμα των λαών. Πρόκειται για μια ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους ευρωπαίους συμμάχους τους με τη Ρωσία. Η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους και επιθετικούς αμερικανό- ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, εμπλοκή που θέτει σε μεγάλους κινδύνους το λαό. (Οι ΝΑΤΟϊκές υποδομές στην Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα χρησιμοποιούνται για την προώθηση εξοπλισμού και στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία και γενικότερα στην Ανατολική Ευρώπη, αποστολή όπλων στην Ουκρανία με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης…)

Το σταμάτημα του πολεμικού ολέθρου είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ήδη εντείνονται τα καθημερινά προβλήματα, εκτοξεύεται η ακρίβεια, δίνεται λαβή για νέες επιθέσεις στις δημοκρατικές ελευθερίες.

Η αδίστακτη ληστεία που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν είναι ούτε τυχαία ούτε παροδική, ούτε οφείλεται μόνο στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και τα στηρίγματά της, που πάντα βρίσκουν κάποια άλλη αιτία πέρα από την πολιτική τους και το σύστημα που υπηρετούν. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η τρομερή όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ενισχύουν ακόμα περισσότερο όλες τις παθογένειες του συστήματος της αγοράς. Το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο), αλλά και σε βασικά προϊόντα και κοινωνικά αγαθά, που είχε ξεκινήσει πολύ πριν τον πόλεμο, λεηλατούν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα, τα οποία μαζί με την ανεργία, τους καθηλωμένους μισθούς πείνας και την ελαστική εργασία βυθίζουν όλους/όλες σε καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και ολόκληρος ο λαός, βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με την ακραία αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Η πλήρης ασυδοσία των μονοπωλίων στη διαμόρφωση των τιμών για την εξασφάλιση προκλητικών κερδών ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, η ιδιωτικοποίηση των πάντων και η μετατροπή ακόμα και του ηλεκτρικού ρεύματος σε χρηματιστηριακό παιγνίδι, η κυριαρχία του κέρδους έναντι των κοινωνικών αναγκών είναι η πραγματικότητα του ολοκληρωτικού καπιταλισμού της εποχής μας, που μετατρέπει τα πάντα σε εμπόρευμα. Αυτή την πολιτική προωθoύν η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ). Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της στηρίζει ασύδοτα την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος του λαού κι από την άλλη, μοιράζει ψίχουλα που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη.

Την ίδια ώρα με την εγκληματική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας, τη διάλυση των κοινωνικών δομών και του συστήματος υγείας οι εκατόμβες των νεκρών κατατάσσουν τη χώρα μας σε μια από τις χειρότερες θέσεις παγκοσμίως.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν το σφυροκόπημα της Δημόσιας Εκπαίδευσης.Μοναδική τους προτεραιότητα να προχωρήσουν την αντιδραστική μετάλλαξη του Δημόσιου Σχολείου. Ένα σχολείο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες της αγοράς, φτηνό, ευέλικτο, αυταρχικό, σχολείο των δεξιοτήτων, της κατακερματισμένης γνώσης και πληροφορίας, με τεράστια κενά εκπαιδευτικών και προκλητικές προσλήψεις 3μηνιτών, με συγχωνεύσεις-κλείσιμο τμημάτων και απ’ ευθείας παρέμβαση στο περιεχόμενο της διδασκαλίας με σκοταδιστικά προγράμματα και νέα αντιδραστικά αναλυτικά προγράμματα, με εμπαιγμό των εκπαιδευτικών με εξευτελιστικά voucher.

Προωθούν την αξιολόγηση και τα αντιδραστικά σχέδια για την δήθεν «αυτονομία» της σχολικής μονάδας που οδηγούν σε ένα σχολείο που λειτουργεί σαν επιχείρηση. Αποσιωπούν την πραγματικότητα, ετοιμάζουν την εφαρμογή της «Τράπεζας Θεμάτων», υλοποιούν τις εξετάσεις τύπου «PISA». Μεθοδεύουν το νέο μεγάλοαποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων μέσω της ΕΒΕ. Η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης αλλάζει ριζικά προς το χειρότερο το DNA του Δημόσιου Σχολείου, πολλαπλασιάζει και εντείνει τους ταξικούς φραγμούςεις βάρος παιδιών, γονιών, εκπαιδευτικών.

Τέλος, η εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη προωθεί τη βαθύτερη εκμετάλλευση της εργασίας με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απλήρωτες υπερωρίες, επέκταση της ελαστικής εργασίας και απολύσεις, συμβασιούχους, 3μηνες συμβάσεις κ.λ.π., αλλά και χτύπημα της απεργίας και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Το εργατικό κίνημα πρέπει να προχωρήσει στον ευρύτερο δυνατό συντονισμό σε όλα τα επίπεδα με στόχο την ανατροπή του ν. Χατζηδάκη.

ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ!ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΠΑΛΗΕΝΑΝΤΙΑ:
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ,
ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΚΟΙΝΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος