FOLLOW US: facebook twitter

Ά. Παναγιωτόπουλος: «Επιτακτική ανάγκη η άμεση αποζημίωση των πυρόπληκτων αγροτών και επαγγελματιών»

Ημερομηνία: 08-09-2022 | Συντάκτης:

-Τι επισημαίνει με δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Αρχ. Ολυμπίας, Άρης Παναγιωτόπουλος

Επιμ.: Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Eπιτάχυνση των διαδικασιών για να αποζημιωθούν οι πυρόπληκτοι κάτοικοι και επαγγελματίες της Αρχαίας Ολυμπίας ζητά με δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι καταγράφεται σημαντική καθυστέρηση τόσο στους αγρότες όσο και στους επιχειρηματίες που επλήγησαν από την πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2021.

«Τους τελευταίους μήνες κατακλυζόμαστε από δυσοίωνες προβλέψεις και δραματικές προειδοποιήσεις για την επερχόμενη σφοδρή ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, τα σύννεφα της οποίας έχουν αρχίσει γοργά να συγκεντρώνονται και πάνω από την κατά τα άλλα ηλιόλουστη χώρα μας. Τα μέτρα στήριξης και οι δράσεις που προτείνονται, εστιάζονται κυρίως σε παρεμβάσεις όπως η παροχή άμεσης υποστήριξης στις ευάλωτες ομάδες, στην ενίσχυση της παραγωγής και την επένδυση στην γεωργία», επισημαίνει αρχικά και στη συνέχεια επισημαίνει την ανάγκη να στηριχτούν οι πυροπληκτοι.

«Πώς όμως όλα αυτά τα μέτρα θα καταφέρουν να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και να ανακουφίσουν πραγματικά τους αγρότες συνδημότες μας και όχι μόνο, όταν έναν και πλέον χρόνο μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 και με κατεστραμμένη κυρίως τη φυτική αλλά και τη ζωική παραγωγή, όχι μόνο δεν έχουν αποζημιωθεί πλήρως, αλλά υπάρχουν ακόμα κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που είτε από λάθη που εμφιλοχώρησαν στη διαδικασία, είτε από αβλεψία, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για τις ζημιές που υπέστησαν;» τονίζει αναρωτώμενος και προσθέτει ότι πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες καταβολής της αποζημίωσης.

«Σε χειρότερη βέβαια μοίρα βρίσκονται οι αγρότες ειδικού καθεστώτος, οι οποίοι ακόμα περιμένουν την πρώτη αποζημίωση, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε και τις 14 πυρόπληκτες επιχειρήσεις του Δήμου μας, οι οποίες επίσης δεν έχουν αποζημιωθεί εγκαίρως. Πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούσαν και απασχολούν προσωπικό και εξαναγκάσθηκαν να καλύψουν εξ ιδίων πόρων -όσες είχαν τη δυνατότητα- τις ζημιές τους προκειμένου να επαναλειτουργήσουν. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε καθίσταται επιτακτική η ανάγκη επίσπευσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες, για να έχουμε την δυνατότητα να ευαγγελιζόμαστε την πολυπόθητη οικονομική μας ανάταση»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος