FOLLOW US: facebook twitter

Α.Ο.Λ.Α.Π.: Με 28 συμμετοχές το 29ο Ράλλυ Σπριντ Πύργου

Ημερομηνία: 12-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

28 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή στο 29ο Ράλλυ Σπριντ Πύργου, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο από την Α.Ο.Λ.Α.Π.. Πρόκειται για τον εναρκτήριο αγώνα του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος, που αποτελείται από την ειδική διαδρομή, «Επιτάλιο-Αλφειούσα», μήκους 12,14 χιλιομέτρων, η οποία θα διεξαχθεί τρεις φορές την Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Η διαδρομή αποτελεί παραλλαγή της ειδικής του περσινού Ολυμπιακού Ράλλυ, «Αλφειούσα», με το ασφάλτινο κομμάτι της να μην υπερβαίνει τα 750 μέτρα. Το συνολικό μήκος των αγωνιστικών χιλιομέτρων ανέρχεται στα 36,42 χλμ., ενώ το συνολικό μήκος αγώνα είναι 112,20 χλμ..

Ο  πρωταθλητής Ελλάδος του 2018, Ιωάννης Μπαντούνας θα εκκινήσει πρώτος, έχοντας στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo VI τον Ηλία Παναγιωτούνη. Ο Πυργιώτης οδηγός έχει κερδίσει τρεις φορές τον αγώνα και είναι το μεγάλο φαβορί για άλλη μια νίκη. Με ένα Mitsubishi Lancer Evo IX θα αγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Τζέμος που συγκαταλέγεται στους διεκδικητές της πρωτιάς. Υπό την καθοδήγηση του Διονύση Κολοτούρου, το δίδυμο θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει στην ένατη εμφάνιση του οδηγού στον αγώνα. Πιστοί στο ραντεβού τους με τη χωμάτινη επιφάνεια, οι Διονύσης Σπανός-Σωτήρης Γκότοβος δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την Αλφειούσα, επιστρέφοντας στο γνωστό Subaru Impreza STi R4. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή των «ΙΑΙΝ»-Μιχάλη Φράγκου, που θα έχουν στα χέρια τους ένα Mitsubishi Lancer ένατης γενιάς. Να συνεχίσει τις θετικές εμφανίσεις στον τρίτο του αγώνα με το Subaru Impreza N12 θα επιδιώξει ο Ηλίας Τσετσώνης, έχοντας τον «Παγκόσμιο» Νίκο Πετρόπουλο δίπλα του. Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τον Αργύρη Τσούλο που έπειτα από περίπου 20 χρόνια εμπλοκής με το χώρο των αγώνων, θα δοκιμάσει τις δυνατότητές του για πρώτη φορά στη χωμάτινη επιφάνεια. Συνοδηγός στο Mitsubishi Lancer Evo VIII θα είναι ο Δημήτρης Κοκκινάκης. Οι Νίκος Ντάβαρης-Κωνσταντίνος Μακρής σε άλλη μια απόπειρά τους στο χώμα θα οδηγήσουν ένα Mitsubishi Lancer Evo IX, ενώ οι Χαράλαμπος Γαζετάς jr-Γιώργος Φασκιώτης (Subaru Impreza N12) θα συμμετέχουν με στόχο μια θετική εμφάνιση, στον μόλις πέμπτο αγώνα στη σύντομη καριέρα του οδηγού.

Στα δικίνητα, οι Θεόδωρος και Παναγιώτης Πανούτσος με το Ford Fiesta R2 φαντάζουν ως το μεγάλο φαβορί, έχοντας αποδείξει στο παρελθόν πως είναι ταχύτατοι, ωστόσο υπολογίσιμη δύναμη θεωρείται και το δίδυμο των Αναστάσιου Παπαδόπουλου-Μάνου Σιγάλα. Ο οδηγός θα αγωνιστεί αυτή τη φορά με ένα Toyota Yaris και αναμένεται να κυνηγήσει τη νίκη στην F2. Πάντοτε θεαματικοί οι Ντίνος Αντωνίου-Βαγγέλης Παναρίτης θα οδηγήσουν με το πλάι το Ford Escort RS2000 MKII και θα προσπαθήσουν να διακριθούν στα δικίνητα, ενώ με ίδιο αυτοκίνητο αγωνίζονται και οι Τρικαλινοί, Γιώργος Χατζηγάκης-Ιωάννης Τόλιας. Μετά από δέκα και πλέον χρόνια απουσίας, επιστρέφουν και μάλιστα με τετρακίνητα θηρία, οι Θωμάς Ζορμπάς και Ευάγγελος Λιάντζουρας. Ο Ζορμπάς θα οδηγήσει μια Lancia Delta Integrale, με τον Αθανάσιο Κανδρή δίπλα του, ενώ ο 33χρονος Λιάντζουρας θα μοιραστεί με τον Κώστα Κουτσόπουλο μία Toyota Celica GT-4. Θεαματικά περάσματα θα κάνει με την BMW 320i E21 ο παντός εδάφους, Κώστας Καπουρελάκος με την Γεωργία Ζαμπέλη δίπλα του, ενώ φαίνεται να γλυκάθηκε από την πρώτη του συμμετοχή σε χωμάτινο τερέν τον προηγούμενο Ιούνιο ο Δημήτρης Αμαξόπουλος. Με μια Toyota Corolla KE30 και την Ελένη Βλαχαντώνη στο δεξί μπάκετ, ο οδηγός θα επιδιώξει να αποκτήσει περαιτέρω εμπειρία σε μια άγνωστη για τον ίδιο επιφάνεια. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την εκπληκτική εμφάνιση του Αντώνη Δημόπουλου στο τελευταίο σπριντ που διοργάνωσε η ΑΟΛΑΠ το 2019 στην Αμαλιάδα. Τότε, με ένα αυτοκίνητο της C5 ο 41χρονος οδηγός είχε τερματίσει τέταρτος γενικής! Φέτος, με ένα Toyota Starlet KP60 και τον Χρήστο Ξύνη δίπλα του, θα αγωνιστεί στο 29ο Ράλλυ Σπριντ Πύργου με στόχο και πάλι ένα καλό πλασάρισμα στη γενική. Με όπλο την εμπειρία από τη συμμετοχή του στο Ράλλυ Ακρόπολις, ο Θεόδωρος Καλαμαράς συμμετέχει στον αγώνα με ένα Renault Clio Ragnotti και την Βίκυ Ψαράκη δίπλα του. Τρία χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή ως οδηγός, ο Αναστάσιος Παρασκευόπουλος επιστρέφει στο μπάκετ του Citroen Saxo VTS με τον Μιχάλη Νικολούλια δίπλα του, ενώ με στόχο τη διάκριση στη C4 θα αγωνιστούν οι Γιώργος Μανέτας-Ανδρέας Βασιλόπουλος με μια Toyota Corolla AE111. Δεν χάνει αγώνα στον Πύργο τα τελευταία χρόνια ο Νίκος Μοσχόπουλος, ο οποίος με την Ειρήνη Κόγια Γραμματικού στο δεξί μπάκετ του Toyota Yaris θα κυνηγήσουν τη διάκριση στην C5. Στη δεύτερη χρονιά εμπλοκής του με τους αγώνες, ο Δημήτρης Σταυρόπουλος θέλει να κινηθεί ταχύτατα και να συνεχίσει το επιτυχημένο σερί τερματισμών, έχοντας δίπλα του στο Toyota Yaris τον Ιωάννη Φωτεινογιαννόπουλο. Από τη Λαμία κατεβαίνουν οι Ηλίας Αγγελής-Βασίλης Κούγιας που θα αγωνιστούν με ένα Toyota Yaris. Στον τρίτο αγώνα της ζωής του θα συμμετέχει ο Φίλιππος Ανδρικόπουλος, με συνοδηγό στο Peugeot 106 S16 την Θεοδώρα Γεωργακοπούλου.

Το ντεμπούτο τους στους αγώνες ράλλυ θα κάνουν στο 29ο Ράλλυ Σπριντ Πύργου οι Χρήστος Καστής-Δήμητρα Καστή (Peugeot 206 XS), οι Διονύσης Γαζετάς jr-Ιωάννης Κόλλιας (Toyota Yaris), οι Παντελεήμων Τζαβάρας-Παναγιώτης Μιχαλόπουλος (Toyota Starlet EP91) και οι Γιώργος Λιαρομάτης-Νίκος Καραθανάσης (Toyota Corolla AE86). Και οι τέσσερις συνδυασμοί θα κινηθούν με στόχο να εξοικειωθούν με τη χωμάτινη επιφάνεια και να φτάσουν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, όπου θα γίνει ο τερματισμός του αγώνα.

Kέντρο του αγώνα το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

Το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, θα αποτελέσει το κέντρο του αγώνα. Ο νέος αυτός πολυχώρος θα φιλοξενήσει την γραμματεία, το Service Park, καθώς επίσης την Πανηγυρική Εκκίνηση-παρουσίαση των πληρωμάτων το βράδυ του Σαββάτου (ώρα 8.30.μ.), ενώ στον ίδιο χώρο θα προηγηθεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Banda Morena” στις 7.30μ.μ.. Όπως επίσης εκεί θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και η τελετή απονομής των βραβείων των νικητών του 29ου Ράλλυ Σπριντ (ώρα 4μ.μ.).

Συνδιοργανωτές του 29ου Ράλλυ Σπριντ Πύργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος) και ο οικοδεσπότης Δήμος Πύργου. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι η Δ.Ε.Π. Α.Ε. ΟΤΑ (Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ), η ΔΗΚΕ Πύργου, το Επιμελητήριο Ηλείας και ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος