FOLLOW US: facebook twitter

Α.Ο.Λ.Α.Π.: Έκοψε την πίτα, ανακοίνωσε το πρόγραμμα του 2022 (ΦΩΤΟ)

Ημερομηνία: 07-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Το μεσημέρι της Κυριακής στο café-restaurant “Liris”, στον Αγ. Ανδρέα του Κατακόλου, η Α.Ο.Λ.Α.Π. έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, παρουσία πλήθους επίσημων φορέων του Νομού και πολλών φίλων της Λέσχης του Πύργου. Χαιρετισμό απέστειλε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, ο οποίος ευχαρίστησε την Λέσχη για την πρόσκληση και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία στην Διοίκηση και σε όλα τα μέλη της Α.Ο.Λ.Α.Π. και πολλές επιτυχίες.

Ο Πρόεδρος της Α.Ο.Λ.Α.Π., Μιχάλης Αποστολόπουλος, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, έκανε έναν απολογισμό της περασμένης χρονιάς και εν συνεχεία αναφέρθηκε διεξοδικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Λέσχης το 2022, που περιλαμβάνει πολλούς αγώνες και εκδηλώσεις, όπως αρμόζει σε μια τόσο δραστήρια Λέσχη, πολλά χρόνια τώρα, όπως η Α.Ο.Λ.Α.Π..

H ομιλία του προέδρου της Α.Ο.Λ.Α.Π. Μιχάλη Αποστολόπουλου:

«Φίλοι προσκεκλημένοι, Αθλητές και μέλη της ΑΟΛΑΠ, κυρίες και κύριοι, αγαπητά παιδιά. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΟΛΑΠ, σας καλωσορίζω σε μια ιδιαιτέρως σημαντική για μας συνάντηση, που είναι και η πρώτη για το έτος 2022. Ο Αγιασμός και η κοπή της φετινής βασιλόπιτας ήταν μόνο η αφορμή.

Η χρονιά που περάσαμε ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, με την πανδημία να δοκιμάζει τις αντοχές μας. Ελπίζω όμως ότι φέτος θα επιστρέψουμε, επιτέλους, στην κανονικότητα και στην ελευθερία μας. Παρόλο που γενικώς ήταν δύσκολη, νομίζω, ήταν μια γόνιμη ακόμη χρονιά για το Σωματείο μας, προσπαθώντας μέσω του αθλητικού τουρισμού να προβάλλουμε την όμορφη Ηλεία μας.

Το Δ.Σ., χωρίς περιττές κινήσεις, με τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε και με τη βοήθεια όλων σας, κατάφερε να πραγματοποιήσει τις εξής αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις:

Διοργανώσαμε στις 13-14 Νοεμβρίου 2021 το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ, τον 5ο γύρο του 57ου Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδος, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος- Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Πύργου, την ΔΗΚΕ Πύργου και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Με τεράστια επιτυχία, με εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών για το έτος 2021, και άριστη βαθμολογία Πρωταθληματικού Αγώνος από την ΟΜΑΕ και μάλιστα αποτελούσε σημείο σύγκρισης για όλο το πρωτάθλημα. Διοργανώσαμε και κοινωνική εκδήλωση μαζί με το Δήμο Πύργου, τη ΔΗΚΕΠ, την συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας – με το Τμήμα Τροχαίας Πύργου και τη Δημοτική Αστυνομία Δήμου Πύργου την δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα (European Night Without Accident)» το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 στην Κεντρική πλατεία Πύργου. Με στόχο την προώθηση μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και την ευαισθητοποίηση, κυρίως των νέων μας, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, υιοθετώντας πιο υπεύθυνη στάση ως οδηγοί και ως συνεπιβάτες. Το σενάριο είναι ίδιο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε ατομικό επίπεδο 33 αθλητές μας συμμετείχαν σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα- Κύπελλα – έπαθλα, κορυφαίες διοργανώσεις που προκήρυξε η Ομοσπονδία και πετύχαμε κορυφαίες διακρίσεις. Ενδεικτικές του επιπέδου Οδηγικής Ικανότητας των αθλητών μας.

Η Λέσχη μας συμμετείχε σε όλα τα αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα που ζητήθηκε η βοήθειά μας. Για παράδειγμα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ακρόπολις- με την συμμετοχή 35 στελεχών κριτών, στην «βραδιά των Άσσων 2021» Πατρίς Sport, στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Πύργου, στον 10ήμερο Παγκόσμιο Αγώνα «Hellas Rally Raid 2021», στον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MOTOCROSS της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. κ.λ.π..

Αυτά πραγματοποιήθηκαν το 2021, και το ότι βρισκόμαστε εδώ είναι σημαντικό. Μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, με την πανδημία και την οικονομική δυσπραγία που βιώνουμε, εμείς εδώ σήμερα τα αφήσαμε όλα στην άκρη γιατί μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό: το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό αυτού του τόπου. Όλοι μας, πιστεύω, είμαστε άτομα με όνειρα και ευαισθησίες. Σε ένα κοινωνικό-πολιτικό περιβάλλον που καταρρέει γύρω μας, μόνο ο αθλητισμός και ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να μείνει αλώβητος, ώστε να μας βοηθήσει να αντέξουμε… την κατάρρευση.

Το νέο πρόγραμμα, λοιπόν, για το 2022 έχει ως εξής:

1) Φεβρουάριος. Το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο για δόκιμους Τεχνικούς Εφόρους και Τεχνικούς Εφόρους, της ΕΠΑ σε συνεργασία με την Επιτροπή Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΟΜΑΕ

2) Μάρτιος. Σεμινάριο επιμόρφωσης των 80 κριτών – στελεχών της ΑΟΛΑΠ ,με την Επιτροπή Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΟΜΑΕ

3) 02-03 Απριλίου. Ιδιαίτερη στιγμή και για φέτος το 43ο Ολυμπιακό Ράλλυ, Πρώτος Αγώνας του 58ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελλάδος, που πρέπει με όλες τις δυνάμεις να γράψει με χρυσά γράμματα ιστορία.

4) 05 Ιουνίου. Αγώνας Νυχτερινής Δεξιοτεχνίας στην πίστα «Race SP Park». Για να διαδοθεί το άθλημα, γιατί είναι μορφή αγώνων, που μπορεί ο καθένας να λάβει μέρος με το ΙΧ αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται αγωνιστικό δίπλωμα.

5) 16 Ιουλίου. Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης στην ειδική διαμορφωμμένη διαδρομή στο Δ.Δ. Γρύλλο στο Δήμο Σκιλλούντος.

6) 01-02 Οκτωβρίου. Το Ράλλυ Λάπιθα, ο 4ος Γύρος του Πανελληνίου Κυπέλλου Χώματος Ελλάδος.

7) Προγραμματίζονται ημερίδες με θέμα την «οδική ασφάλεια», με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδος και τον Δήμου Πύργου, ιδιαιτέρως αξιοποίηση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πύργου.

8) Συμμετοχή σε όλες τις αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που θα μας ζητηθεί βοήθεια.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις για να πραγματοποιηθούν, χρειαζόμαστε δίπλα μας συμπαραστάτες μας την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, την ΠΕΔ, τους Δήμους της Ηλείας, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, το Δασαρχείο, και φυσικά τους χορηγούς μας και όλους εσάς τους πιστούς μας φίλους.

Τελειώνοντας, θέλω να ευχηθώ, προσωπικά και εκ μέρους του Δ.Σ, σε όλες και όλους σας χρόνια πολλά, με υγεία και στη νέα χρονιά να ικανοποιηθούν όλες οι προσδοκίες σας.

Σας ευχαριστούμε που τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας την εκδήλωσή μας αυτή. Θεωρούμε μεγάλη τιμή την παρουσία σας εδώ.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της εκδήλωσης:

1) Το Καφέ «ΛΥΡΗΣ» για την ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του.

2) Το Βιοτεχνία Ζαχαροπλαστικής «ΗΛΒΙΖΑΧ» Αφοί Χρονόπουλοι, για τις υπέροχες πίτες της.

3) Τους Αφούς Λεωνίδα και Σωτήρη Παναγόπουλο, για την ηχητική κάλυψη.

4) Το Κατάστημα Κοσμημάτων: Αφοί Μάκης και Αλέξης Ρουσόπουλοι, για την μοναδική ασημένια εικόνα.

5) Το κατάστημα Κοσμημάτων-Ωρολογίων- Αξεσουάρ «Εξαρχόπουλος» για το υπέροχο ρόδι γούρι.

6) Τον Λάμπρο Τσακριλή, για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης. Αλλά και για μια ακόμη φορά, όλους τους χορηγούς που μας στήριξαν όλο το 2021. Στο δύσκολο λοιπόν 2022, που ξεκίνησε, ας κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, την αισιοδοξία και την διάθεση για ασφαλείς αγώνες. Εύχομαι σε όλους σας προσωπική ευτυχία και Καλή Χρονιά. Σας ευχαριστώ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος