FOLLOW US: facebook twitter

A.O. Αστέρας Αμαλιάδας: «Καταδικάζουμε κάθε μορφής βία…»

Ημερομηνία: 10-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

 

Ο Αστέρας εξέδωσε πριν από λίγο μακροσκελή ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας στο facebook, για τα επεισόδια που έγιναν στο ματς με την Παναχαϊκή, με τίτλο «Καταδικάζουμε κάθε μορφής βία, δεν μπορούμε να επωμιστούμε ευθύνες όμως που δεν μας αναλογούν».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Με αφορμή το γεγονός ότι έχουν δημοσιευθεί ή αναδημοσιευτεί στο διαδίκτυο ορισμένες φωτογραφίες και ένα βίντεο, το οποίο δείχνει ότι έπεσε καπνογόνο από την πλευρά των οπαδών του Αστέρα προς εκείνους της Παναχαϊκής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν μικρά παιδιά, ο ΑΟ Αστέρας Αμαλιάδας επισημαίνει τα εξής.

Οι εικόνες αυτές και το βίντεο, αποτελούν απόσπασμα των επεισοδίων που συνέβησαν στο γήπεδο. Πριν συμβούν όλα αυτά και κατά την άφιξη των οπαδών της Παναχαϊκής, είχαμε καπνογόνο το οποίο έριξαν οι οπαδοί της Παναχαϊκής προς την εξέδρα των καθισμάτων, με αποτέλεσμα κάποιοι φίλαθλοι που κάθονταν εκεί να κινδυνεύσουν να καούν. Το καπνογόνο αυτό και προκειμένου να μην διακινδυνεύσει κάποιος άλλος διερχόμενος οπαδός της φιλοξενούμενης, ο φίλαθλος των γηπεδούχων που το πήρε, το έριξε εντός του αγωνιστικού χώρου, σε σημείο που δεν βρισκόταν κανείς και μακριά από τους πάγκους των ομάδων.

Το καπνογόνο αυτό, καθώς και τα άλλα, οι οπαδοί της Παναχαϊκής τα πέρασαν μέσα στο γήπεδο κατά τη μαζική τους είσοδο και χωρίς μάλιστα να έχουν πληρώσει πολλοί από αυτούς εισιτήριο.

Η εξέδρα των «οργανωμένων» του Αστέρα Αμαλιάδας, αποτελείται στην πλειοψηφία της από 15χρονα παιδιά, παιδιά του Λυκείου και παιδιά της Ακαδημίας του συλλόγου. Ως εκ τούτου, είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς ότι αυτά τα παιδιά, μπορούν να προκαλέσουν αυτό το χάος, όταν απέναντί τους έχουν οργανωμένους οπαδούς οι οποίοι και σε άλλα γήπεδα στο παρελθόν έχουν προκαλέσει σοβαρά επεισόδια.

Ο Αστέρας Αμαλιάδας, στο εκτός έδρας παιχνίδι της Πάτρας, είχε στο πλευρό του οικογενειάρχες, οι οποίοι πήγαν στο γήπεδο της Πάτρας και παρά την βαριά ήττα με 6-0, χειροκρότησαν την ομάδα της Παναχαϊκής, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Ο Αστέρας Αμαλιάδας καταδικάζει κάθε μορφής βία και λυπάται αν κατά την ένταση, κάποιοι πραγματικοί φίλαθλοι της Παναχαϊκής με τα παιδιά τους διέτρεξαν κίνδυνο.

Δεν μπορεί όμως να επωμιστεί ευθύνες που δεν του αναλογούν, τη στιγμή που όπως ανέφερε και σε προηγούμενη ανακοίνωση, στο γήπεδο δεν υπήρξε επαρκής αστυνόμευση.

Επίσης, επισημαίνει ότι για χάρη του εντυπωσιασμού, του πλασαρίσματος της «είδησης» και της αποκόμισης επισκεψιμότητας στα σάιτ, κυκλοφορίας, θεαματικότητας και ακροαματικότητας στα λοιπά ΜΜΕ, απαιτείται προσοχή όταν παρουσιάζονται γεγονότα αποσπασματικά, μεμονωμένα, αλλά και φιλτραρισμένα έτσι ώστε να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.

Πραγματικοί μάρτυρες των γεγονότων, είναι οι ίδιοι οι αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και οι δημοσιογράφοι των ηλειακών και αχαϊκών ΜΜΕ, οι οποίοι βρέθηκαν στο γήπεδο και κατέγραψαν τα γεγονότα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος