FOLLOW US: facebook twitter

Α. Νικολακόπουλος: Ζήτησε γρήγορες διαδικασίες για την σιδηροδρομική γραμμή Κάτω Αχαΐα-Πύργος

Ημερομηνία: 04-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ουσιαστική συζήτηση Ανδρέα Νικολακόπουλου με Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Ιωάννη Ξιφαρά

Σιδηρόδρομος και αεροδρόμια αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Ιωάννη Ξιφαρά και στην οποία έγινε μια ουσιαστική συζήτηση που επικεντρώθηκε στις υποδομές του Νομού μας και την εξυπηρέτηση αντιστοίχως κατοίκων και επισκεπτών.

Ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε τα θέματα  που αφορούν την επαναφορά του τρένου στην Ηλεία και ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στη δημοπράτηση της επισκευής σιδηροδρομικής γραμμής από Κάτω Αχαΐα μέχρι τον Πύργο.

Τόνισε την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου που αποτελεί και την πρώτη φάση για την λειτουργία του δικτύου στην περιοχή μας που  έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη την δημοπράτηση σε σύντομο χρόνο ώστε να προχωρήσει και το επόμενο στάδιο του προγραμματισμένου έργου.

Και αυτό γιατί, όπως επεσήμανε στον Γενικό Γραμματέα  ο βουλευτής της ΝΔ, θα πρέπει να ακολουθήσει χωρίς καθυστέρηση και η επόμενη φάση για την επέκταση της γραμμής  από Πύργο μέχρι Καλό Νερό καθώς και η β’ φάση του έργου που αφορά την κανονικοποίηση της γραμμής (σύγχρονος σιδηρόδρομος). Κάτι τέτοιο έχει ασφαλώς πολύ μεγάλη σημασία για τον τόπο τόσο από επιβατικής και μεταφορικής άποψης όσο και από πλευράς τουριστικής εξέλιξης, που δικαιολογούν την ανάγκη επίσπευσης της αλυσίδας των διαδικασιών.

Η συζήτηση περιελάμβανε στην συνέχεια την θετική έκβαση των διαδικασιών για το αεροδρόμιο Επιταλίου, με τον κ. Νικολακόπουλο να εκφράζει την ικανοποίησή του για την χορήγηση άδειας Κατηγορίας Β’ που επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία πεδίου προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών, πλην όμως επεσήμανε υπογράμμισε στον Γενικό Γραμματέα την ανάγκη επέκτασης της άδειας ώστε να αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο και για άλλες χρήσεις, όπως ως κέντρο πολιτικής προστασίας, δεδομένου ότι έχει ενταχθεί σε ειδικό πρόγραμμα για να χρησιμοποιείται ως βάση των drones, ενώ, ταυτόχρονα, υπάρχει σχεδιασμός για την εξέλιξή του και ένταξή του σε σημαντικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο κ. Ξιφαράς έδειξε έντονο ενδιαφέρον και ζήτησε περαιτέρω ενημέρωση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ηλείας.

Επεσήμανε δε ότι θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Φαρμάκη όπως και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς που θα μπορούσαν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην εφαρμογή αυτών των προτάσεων.

Με την ευκαιρία έγινε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που έχουν σχέση και με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, ενώ η συνάντηση των δύο ανδρών επεκτάθηκε και στο μέλλον των αεροδρομίων που επηρεάζουν άμεσα την κίνηση στη Δυτική Ελλάδα και πολύ περισσότερο στην Ηλεία όπως τα αεροδρόμια Αράξου και Καλαμάτας.

Ειδικότερα για το δεύτερο αεροδρόμιο το θέμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι μετά και την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προχωρούν οι μελέτες για την κατασκευή και του αυτοκινητοδρόμου μέχρι την Τσακώνα. Ένα πολύ μεγάλο μέρος, αν όχι το μεγαλύτερο, των εξυπηρετούμενων από τα παραπάνω αεροδρόμια έχουν σημείο αναφοράς το Νομό μας κυρίως την θερινή περίοδο.

Ο Ιωάννης Ξιφαράς ευχαρίστησε για την ενημέρωση και την συνεργασία τον Ηλείο βουλευτή  καθώς οι θέσεις και οι απόψεις του όπως δήλωσε ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμες και ρεαλιστικές και δεσμεύθηκε από την πλευρά του να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα «κερδίσουν χρόνο» με πραγματικό έργο για τον τόπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος