FOLLOW US: facebook twitter

A. Νικολακόπουλος: Το προηγούμενο των οδυνηρών πυρκαγιών επιβάλλει την θέση Αντιπυράρχου στην Ηλεία

Ημερομηνία: 17-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την θέσπιση θέσης Αρχιπυράρχου του Πυροσβεστικού Σώματος για την διοίκηση της ΠΥ στην Ηλεία με δεδομένη την εικόνα και την κατάσταση που κάθε φορά επικρατεί μπροστά στον κίνδυνο των πολλών πυρκαγιών, κάτι που επιβάλλει και μεγαλύτερη οργάνωση στην αντιμετώπισή τους ζητά με σχετική ερώτηση που κατέθεσε για τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Χαρακτηριστικά όπως επισημαίνει ο Ηλείος βουλευτής η συγκεκριμένη θέση σε επίπεδο Νομού θα βοηθήσει πραγματικά στα εξής :

-Στην αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Ηλείας και γενικότερα του Νομού Ηλείας.

-Στην λήψη γρήγορων αποφάσεων στις κρίσιμες στιγμές-εκδήλωση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς- χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι την άφιξη του Περιφερειακού Διοικητή Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος επίσης φέρει τον βαθμό του Αρχιπυράρχου.Εφόσον θεσπιστεί θέση Αρχιπυράρχου Διοικητή Νομού Ηλείας με έδρα την Ηλεία,οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συντομότερα και σε πρώτο χρόνο.

-Την διοίκηση του πλέον πυρόπληκτου νομού θα αναλάβει Ανώτατος Αξιωματικός, με μεγαλύτερη εμπειρία σε συμβάντα και σε διοίκηση.

-Στην άμεση επίλυση προβλημάτων στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού,μετην υποβολή των αιτημάτων από Ανώτατο Αξιωματικό (Αντιπύραρχο) σε σχέση με τον Ανώτερο Αξιωματικό(Πύραρχο) που είναι σήμερα.

Αιτιολογώντας την συγκεκριμένη ερώτηση ο κ. Νικολακόπουλος κάνει ιδιαίτερη μνεία για τον πλέον πυρόπληκτο Νομό στη χώρα και για τις μέχρι τώρα επιπτώσεις των πυρκαγιών στην Ηλεία τονίζοντας ειδικότερα :

«Ο Νομός Ηλείας, με την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, έχει πληγεί πολλάκις από πυρκαγιές που έχουν αποβεί ζημιογόνες για τοντόπο,με αποκορύφωμα τις καταστροφικές πυρκαγιές του έτους 2007 που στοίχισαν σε ανθρώπινες ζωές.

Παρά τα όποια μέτρα πρόληψης και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές μας, σε κάθε θερινή περίοδο εκδηλώνονται πυρκαγιές, με αποτέλεσμα να καταγράφονται μεγάλες ζημιές σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις, ενώ στο ‘στόχαστρο’ έχει βρεθεί-περισσότερες από μία φορά-η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας θέτοντας σε κίνδυνο και τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο.

Ως εκ τούτου, πέραν της ενίσχυσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, πυροσβεστικά και άλλα μέσα, απαιτείται και καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές τις κρίσιμες και καθοριστικές στιγμές εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Και επίσκεψη στο δημαρχείο Ζαχάρως

To Δημαρχείο Ζαχάρως και τον Δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο, επισκέφθηκε χθες ο Βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, συνοδευόμενος από την Κωνσταντίνα Χωρέμη Πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής της Νέας Δημοκρατίας, όπου και αντάλλαξαν απόψεις για τα μείζονα ζητήματα του τόπου. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του Δήμου, το Κλειστό Γυμναστήριο και το Πολύκεντρο και παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζαχάρως.

Στη συνάντησή τους, ο κ. Αλεξανδρόπουλος ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Νικολακόπουλο σχετικά με την υπόθεση του Παρά θίν αλός, την απόρριψη της αγωγής του αντιδίκου του Δήμου κ. Γρηγορόπουλου μετά την ανασύσταση του φακέλου της οικοδομικής άδειας και τόνισε ότι «ο Δήμος Ζαχάρως έχει ανάγκη τη συνεργασία όλων προκειμένου να αναπτυχθεί, με βασικό στοιχείο την επαναλειτουργία του Παρά θίν αλός και την άρση όλων των εμποδίων για την ανακαίνισή του». Επίσης, τόνισε ότι οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής είναι εντατικές και ότι έχει ήδη επιτευχθεί μια σημαντική εξέλιξη αλλά απαιτείται ακόμη πιο εντατική προσπάθεια από τους Ηλείους πολιτικούς και για την αξιοποίηση του Καϊάφα. Σε απάντηση, ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε ότι ο Καϊάφας και η ευρύτερη περιοχή βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες για ανάπτυξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αμφότεροι συμφώνησαν στην ανάγκη στενής συνεργασίας για την αναβάθμιση του Δήμου Ζαχάρως και της Νότιας Ηλείας γενικότερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος