FOLLOW US: facebook twitter

Α. Νικολακόπουλος: Με την 2η καλύτερη αξιολόγηση σε όλη την Ελλάδα η μελέτη για το κτιριακό συγκρότημα στον Πύργο

Ημερομηνία: 04-05-2022 | Συντάκτης:

Έρχονται καλύτερες συνθήκες με το έργο Ενεργειακής Αναβάθμισης!

Το σημαντικό έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης των Σχολών ΕΠΑΣ και ΙΕΚ του Οργανισμού στον Πύργο, συζήτησαν ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης. Η συζήτηση των δύο ανδρών στράφηκε σε λειτουργικά προβλήματα των υπηρεσιών του Οργανισμού στο Νομό μας, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσαν τόσο ο κ. Πρωτοψάλτης όσο και ο κ. Νικολακόπουλος στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου που στεγάζονται τα τμήματα ΕΠΑΣ στον Πύργο.

Το κτίριο εντάχθηκε ήδη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» με προϋπολογισμού 1.795.000€, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η υλοποίησή του είναι εξόχως σημαντική, αφού αναμένεται μείωση στο κόστος λειτουργίας, μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και βελτίωση των συνθηκών για τους εργαζόμενους σε ΕΠΑΣ, ΙΕΚ – ΟΑΕΔ και ΚΠΑ2 Πύργου.
Με το ίδιο έργο το συγκρότημα θα γίνει και προσβάσιμο από τα ΑμεΑ, ενώ θα αποκτήσει και νέο ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο.

Και πράσινα επαγγέλματα

Όπως έγινε γνωστό επίσης, μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, στο πρόγραμμα σπουδών για τον Πύργο θα ενσωματωθούν και ειδικότητες που αφορούν στα Πράσινα Επαγγέλματα.
Να σημειωθεί τέλος, ότι η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από ομάδα Μηχανολόγων και Πολιτικών Μηχανικών του ίδιου του ΟΑΕΔ και έλαβε τη δεύτερη καλύτερη αξιολόγηση σε σύνολο 28 προτάσεων που υπεβλήθησαν από φορείς του Δημοσίου για ένταξη των κτιρίων τους στην Ενεργειακή Αναβάθμιση!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος