FOLLOW US: facebook twitter

Α. Νικολακόπουλος: Η Συμφωνία με την Αίγυπτο είναι και μια δικαίωση για τον αγροτικό μας κόσμο!

Ημερομηνία: 12-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Τι είπε ως βασικός εισηγητής στη Βουλή για την έγκριση της ο Ανδρέας Νικολακόπουλος

«Με την προς κύρωση συμφωνία με την Αίγυπτο δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης 5.000 εποχικών εργατών γης σε πρώτη φάση στη χώρα μας. Πρόκειται για μια συμφωνία πρότυπο με ξεχωριστή σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που έρχονται εργάτες γης στην Ελλάδα σε συμφωνία με το κράτος προέλευσης. Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η ενδεχόμενη αύξηση εσόδων υπολογίζεται στις 875 χιλ. ευρώ, περίπου, κατ’ ανώτατο όριο, από την είσπραξη των προβλεπόμενων τελών….»

Τα ανωτέρω επεσήμανε κατά την ομιλία του ως βασικός εισηγητής αυτής της συμφωνίας για την οποία και ο ίδιος επέμενε και στήριξε μέχρι τέλους  ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στη Βουλή αναλύοντας το Σχέδιο Νόμου του Υπ. Εξωτερικών.

Ο κ. Νικολακόπουλος υποστήριξε ακόμη ότι, η ίδια συμφωνία θα μπορούσε να είναι και μια δικαίωση για τον αγροτικό μας κόσμο, καθώς η δυνατότητα απασχόλησης εργατικού δυναμικού είναι ένα πάγιο αίτημα του συνόλου του πληθυσμού του αγροτικού τομέα, και συνέχισε λέγοντας ακόμη τα εξής :

«Η κύρωσή της θα λέγαμε ότι έχει διττή σημασία. Αφενός έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης στοχεύοντας στην κάλυψη αναγκών σε εργατικά χέρια και αφετέρου να δώσει το έναυσμα για μελλοντικές συμφωνίες τόσο της χώρας μας όσο και της ΕΕ συνολικά με τρίτες χώρες για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Και αξίζει να τονίσουμε εδώ ότι για πρώτη φορά, με την παρούσα συμφωνία, η χώρα μας δημιουργεί προϋποθέσεις νόμιμης μετανάστευσης μέσα στο πλαίσιο μιας διακρατικής συμφωνίας.»

«Η Συμφωνία αυτή αναμφίβολα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση του μεγαλύτερου ίσως προβλήματος του αγροτικού τομέα, το οποίο δεν είναι άλλο από την έλλειψη εργατών γης.

Ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την ουσιαστική κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών της αγοράς εργασίας ειδικά στις περιφέρειες της χώρας μας. Παράλληλα όμως αποτελεί και την απόδειξη πως η Ελλάδα και η Αίγυπτος συνάπτουν συμφωνίες που ενισχύουν ολοένα και περισσότερο την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, προωθώντας μάλιστα τη νόμιμη  μετανάστευση. Γεγονός με ιδιαίτερη σημασία, ειδικά μάλιστα για όσα βιώσαμε ως χώρα τα προηγούμενα 4 χρόνια αλλά και όσα βιώνουμε και αντιμετωπίζουμε στα σύνορα μας με την παράνομη μετανάστευση….».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος