FOLLOW US: facebook twitter

Α. Νικολακόπουλος: Αναγκαία η εξεύρεση του τρόπου στήριξης των μελισσοκόμων μας

Ημερομηνία: 24-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Είναι ενθαρρυντικό ότι νέοι άνθρωποι επενδύουν στην Μελισσοκομία, ασχολούνται με αγάπη και μεράκι σε αυτό που κάνουν και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να τους στηρίξουμε, ενισχύοντας την προσπάθειά τους.

Αυτό δήλωσε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, μετά από συνάντηση με Ηλείους μελισσοκόμους, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν τρόποι που η πολιτεία είναι δυνατόν να τους βοηθήσει αντιμετωπίζοντας το υψηλό κόστος της παραγωγής τους.

Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι οι μελισσοκόμοι είναι μία κατηγορία που έχει πληγεί σημαντικά από τις συνέπειες του ρωσο-ουκρανικού πολέμου και τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, γι’ αυτό και σήμερα προσπαθεί να ξεπεράσει αρκετά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από αυτή την κατάσταση. Και αναντίρρητα είναι άδικο κάτι τέτοιο για τους ίδιους, αφού γνωρίζουμε την εξαιρετική παραγωγή τους στο νομό μας και την άριστη ποιότητα του προϊόντος.

Είναι αναγκαίο λοιπόν να ενταχθούν σε προγράμματα στήριξης και να ενισχυθούν για να αντιμετωπίσουν τις σημερινές δυσκολίες και πράγματι – ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος – θα προσπαθήσω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις και με οποιοδήποτε πρόγραμμα «τρέχει» για να αξιοποιηθεί συγκεκριμένα από τους μελισσοκόμους μας.

Γεγονός πάντως είναι – πρόσθεσε ο ίδιος – ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξετάζει κάθε μέθοδο και μέτρο στήριξης της Μελισσοκομίας ώστε να μπορέσει να τύχει ενίσχυσης, όπως συνέβη και με άλλες κατηγορίες παραγωγών που χτυπήθηκαν από την κρίση. Προς αυτή την κατεύθυνση έχω ζητήσει και εγώ να υπάρξει λύση και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθεί ο τρόπος που θα στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους συγχαίρω για μια φορά ακόμη για το έργο και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος