FOLLOW US: facebook twitter

Α.Ε. Βαρθολομιού-Α.Ε. Ροϊτίκων 82-65: Α1 ερχόμαστε!

Ημερομηνία: 17-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Α.Ε. Βαρθολομιού θριάμβευσε στο ντέρμπι με την Α.Ε. Ροϊτίκων και δεν χάνει την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΗ-Πριμ ανόδου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

Η Α.Ε. Βαρθολομιού θριάμβευσε το απόγευμα της Τετάρτης με 82-65 επί της Α.Ε. Ροϊτίκων, στο μεγάλο ντέρμπι της Α2 ΕΣΚΑΗ, στο κατάμεστο Κλειστό της Γαστούνης, και είναι πλέον αγκαλιά με την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΗ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα του Σάκη Καρύδα απέχει πλέον δυο νίκες από την πατρινή ομάδα κι ενώ απομένουν 5 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και δεν χάνει την 1η θέση και την απευθείας άνοδο. Κι αυτό διότι πέραν της διαφοράς των δύο νικών κάλυψε και την διαφορά της ήττας του α΄ γύρου (είχε χάσει με 12 πόντους).

Η Α.Ε.Β., λοιπόν, πετυχαίνει άλλον έναν άθλο καθώς φτάνει στην τέταρτη σερί άνοδό της και από την Γ΄ ΕΣΚΑΗ μέσα σε λίγα χρόνια ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία της ΕΣΚΑΗ, με όπλο την άρτια διοικητική λειτουργία της και την πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο υπό τις οδηγίες του σπουδαίου Σάκη Καρύδα.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε ένα κατάμεστο Κλειστό, όπου 300 περίπου φίλαθλοι έδωσαν το «παρών». Η Α.Ε.Β. στο α΄ ημίχρονο υστέρησε στην άμυνα και παράλληλα η πατρινή ομάδα ήταν ιδιαίτερη εύστοχη, με αποτέλεσμα να προηγηθεί 46-40 στο ημίχρονο. Στο β΄ μέρος, όμως, η Α.Ε.Β. μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει το ματς και το έκανε με την στήριξη και του κόσμου που έδωσε ώθηση στους παίκτες.

Η ηλειακή ομάδα πίεσε πολύ στην άμυνα και στη γ΄ περίοδο δέχτηκε μόλις 7 πόντους. Στην επίθεση Θεοδωρόπουλος, Χαλικιάς και Χριστοφοράτος, κυρίως, σκόραραν και έδωσαν προβάδισμα στους κυανέρυθρους με 59-53 με την ολοκλήρωση του γ΄ δεκαλέπτου. Στο τελευταία δεκάλεπτο, η Α.Ε.Β. πάτησε ακόμα πιο βαθιά το γκάζι και… εξαφανίστηκε. Το 63-56, 7.17 πριν τη λήξη έγινε 75-58, 3 λεπτά πριν το φινάλε, με τρίποντο του Θεοδωρόπουλου και 7 διαδοχικούς πόντους του Περδίκη και το ματς πλέον είχε κριθεί. Η διαφορά έφτασε και στο +19 (80-61) για να έρθει εύκολα η νίκη με 82-65, μέσα σε… πανδαιμόνιο!

Πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων οι Περδίκης, Χαλικιάς, Χριστοφοράτος, Θεοδωρόπουλος και ο Ρούνης που προερχόταν από βαρύ διάστρεμμα. Δεν υστέρησε κανείς όμως, με όλους τους παίκτες να βγάζουν ενέργεια και πάθος στο παρκέ.

Α. Μαρίνος: «Πριμ ανόδου από την ΔΕΥΑΔ Πηνειού»

Παρών στον αγώνα ήταν και ο Δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, ο οποίος μετά την λήξη του αγώνα πανηγύρισε μαζί με τους παίκτες την μεγάλη και ιστορική νίκη της Α.Ε.Β.. Ο Δήμαρχος Πηνειού συνεχάρη τους παίκτες, την διοίκηση, τον προπονητή Σάκη Καρύδα, τον συνεργάτη του Θοδωρή Παπαδόπουλο και όλους τους συντελεστές της θριαμβευτικής πορείας της Α.Ε.Β.. Μάλιστα ανακοίνωσε πως η ΔΕΥΑΔ Πηνειού θα δώσει πριμ ανόδου με τη λήξη του πρωταθλήματος!

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 40-46, 59-53, 82-65.

Α.Ε. Βαρθολομιού (Καρύδας): Νικολάκης, Κατοχιανός, Μήλεσης, Θεοδωρόπουλος 16(4), Περδίκης 20(2), Χαλικιάς 16(1), Καστελιώτης, Χριστοφοράτος 18, Ρούνης 10(1), Αγραπιδάκης 2.
Α.Ε. Ροϊτίκων (Κωστάζος): Τσώλος 7, Κορακιανίτης 6(1), Πετούσης 12(1), Τσούνας 9(2), Χατζής 18, Βρακάς 2, Φωτόπουλος 1, Τόλιας 7(1), Σκούτας 3(1), Γιατράκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος