FOLLOW US: facebook twitter

Α.Ε. Μυκόνου-Πανηλειακός  1-0: Μπορούσε έστω ένα βαθμό!

Ημερομηνία: 20-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ήττα στη Μύκονο με γκολ από το 9ο λεπτό

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο Πανηλειακός, αγωνιζόμενος με σημαντικές απουσίες σε άμυνα και επίθεση (Γαλανόπουλος, Διαμαντόπουλος, Π. Τσίγκρηλας), πάλεψε χθες στην Μύκονο, αλλά ηττήθηκε 1-0 από την ομώνυμη ομάδα, με γκολ του Παπαδόπουλου από το 9ο λεπτό. Οι «ερυθρόλευκοι» με τρεις ήττες και μια ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία ματς, αλλά και μια μόλις νίκη στα τελευταία 11 ματς (!) παραμένουν εντός της ζώνης του υποβιβασμού και στα 11 παιχνίδια που απομένουν θα πρέπει να αξιοποιήσουν σε απόλυτο βαθμό την έδρα τους (έξι στα έξι) και από κει και πέρα να φέρουν «διπλά» στα δύο πιο βατά εκτός έδρας ματς στην Πάτρα και στο Άργος, για να παραμείνουν στην κατηγορία, κάτι που δεν είναι διόλου εύκολο. Όσο όμως υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες, δεν έχουν παρά να μάχονται και να ελπίζουν…

To παιχνίδι

Όσο για το ματς στη Μύκονο, οι νησιώτες μπήκαν δυνατά, άνοιξαν το σκορ νωρίς και διαχειρίστηκαν ορθολογικά το προβάδισμά τους. Ο Πανηλειακός στο α΄ ημίχρονο έψαξε κάποιες αντεπιθέσεις από δεξιά με τον ταχύτατο Ελ Μπασάμ, χωρίς να απειλήσει, και στο β΄ μέρος έγινε πιο επιθετικός, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ, με τον Κριστάν να χάνει καλή ευκαιρία στο 80΄.

Στο 8ο λεπτό η Μύκονος είχε κεφαλιά του Σπυρόπουλου μέσα από την μικρή περιοχή, που απέκρουσε ο Καρακίτσος και ένα λεπτό μετά ο αρχηγός της Α.Ε.Μ., Παναγιώτης Σπυρόπουλος, έκανε την σέντρα και ο Μάκης Παπαδόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα του Πανηλειακού, κάνοντας το 1-0.

Στο 29΄ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν και πάλι σε θέση βολής, όταν ο Πινέιρο με αριστερό σουτ υποχρέωσε τον Καρακίτσο να διώξει σε κόρνερ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Σπυρόπουλος ξανά, βρέθηκε δεξιά μέσα στην περιοχή του Πανηλειακού, έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Καρακίτσου. Από το 65΄ και μετά ο Πανηλειακός ανέβηκε πιο ψηλά και πίεσε για την ισοφάριση. Μάλιστα είχε μια καλή ευκαιρία στο 80΄ με τον Κριστάν, ο οποίος αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ.

Την προσεχή Κυριακή ο Πανηλειακός υποδέχεται τον Α.Ο. Διαβολιτσίου, και άλλο αποτέλεσμα από τους τρεις βαθμούς της νίκης, δεν υπάρχει, ώστε να συνεχίσει να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία.

Α.Ε. Μυκόνου: Ντούνης, Ράγια, Κέμπε, Μαντζανάς, Αρκούδας, Τράκας, Μουρίκι (76΄ Αχείμαστος), Σπυρόπουλος (70΄ Γιαννόπουλος), Βαλαβανόπουλος (82′ Οικονομίκος), Πινέιρο (82΄ Σπόλιαριτς), Παπαδόπουλος

Πανηλειακός: Καρακίτσος, Μάρκου, Ζαχί, Κασμερίδης, Δ. Τσίγκρηλας, Δημάκης, Αράπι (61΄ Αλμπάνης), Κριστάν, Ντοματάς (76΄ Γκουλ), Καλομοίρης, Αλ Μπασάμ (76΄ Θεοδωρακόπουλος).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος