FOLLOW US: facebook twitter

Α.Ε. Λεχαινών: Εντυπωσίασε το Χριστουγεννιάτικο Πανόραμα Αθλημάτων 2022

Ημερομηνία: 11-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την σημαντική συνεισφορά του Aντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Νικολακόπουλου

Με μεγάλη επιτυχία η Αθλητική Ένωση Λεχαινών, συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με την σημαντική βοήθεια του Aντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Νικολακόπουλου, το Χριστουγεννιάτικο Πανόραμα Αθλημάτων της Α.Ε.Λ.. Έτσι στις τελευταίες μέρες του 2022 είχαμε πληθώρα αθλητικών δράσεων, με πρόσβαση από όλους και πρωτότυπες δράσεις.
Σε παράλληλες δράσεις καθένα από τα αθλήματα που καλλιεργεί η Α.Ε.Λ. έκανε μια μικρή ή μεγάλη γιορτή με την συμμετοχή όλων.
Είχαμε την κεντρική εκδήλωση του στίβου στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, όπου έγινε αγώνας επίδειξης άλματος σε ύψος. Την προπονήτρια της Α.Ε.Λ., Μαρία Σωτηρακοπούλου, συνέδραμε ο πρόεδρος των προπονητών στίβου Δυτικής Ελλάδας και από τους πιο καταξιωμένους προπονητές ύψους, Γεώργιος Παπανδρεόπουλος και η Α.Ε.Λ. τον ευχαριστεί πολύ για την παρουσία του. Ήταν μια πολύ πρωτότυπη ιδέα, που κέντρισε το ενδιαφέρον όλων, στην οποία η Α.ΕΛ. θα επανέλθει πολύ πιο δυναμικά. Στη συνέχεια ο παλιός πρωταθλητής της Α.Ε.Λ. και νυν προπονητής στίβου, Θωμάς Ιακωβάκης, ως Αϊ Βασίλης μοίρασε χριστουγεννιάτικα σκουφιά σε όλους και έδωσε τον γιορτινό τόνο στην εκδήλωση. Ακολούθησαν πρωτότυπα αθλητικά παιχνίδια για παιδιά, οργανωμένα από την προπονήτρια, Μαρία Σωτηρακοπούλου.

Το πινγκ πονγκ διοργάνωσε 2 ανοικτά τουρνουά, για παιδιά και για μεγάλους, με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές, αλλά έκλεψε τις εντυπώσεις με την ανοικτή δράση στην πλατεία Αγίου Δημητρίου. Ένα τραπέζι για όλους όσους ήθελαν να δοκιμάσουν ή να θυμηθούν, έφερε στο τέλος της βραδιάς πολλούς βετεράνους αθλητές της Α.Ε.Λ. να ξαναπιάνουν τη ρακέτα, φέρνοντας πολλές αναμνήσεις. Αυτό δίνει ελπίδες για τη δυναμική επανεκκίνηση του τμήματος που ετοιμάζει ο σύλλογος για το 2023.
Το σκάκι την Α.Ε.Λ. έδωσε επίσης μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Ένας αγώνας σιμουλτανέ με τον 15χρονο FM Δημήτρη Μακρίδη, απέναντι σε 15 αντιπάλους χωρίς καμία απώλεια, θύμισε πόσο συναρπαστικό άθλημα είναι το σκάκι. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κερδίσαμε καινούριους και παλιούς φίλους και το σκάκι θα συνεχίσει ανοδικά την εδώ και περίπου 40 χρόνια παρουσία του στον τόπο μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Α.Ε.Λ.. Η άρτια διοργάνωση ήταν επίτευγμα του προπονητή, Μιχάλη Σιγούρου, ενώ η Α.Ε.Λ. ευχαριστεί πολύ τον Δημήτρη Μακρίδη για την τιμή που τους έκανε.
Το τένις, το πιο πρόσφατο τμήμα του συλλόγου, διοργάνωσε ένα ανοικτό τουρνουά σε 5 κατηγορίες με πάρα πολλές συμμετοχές και χάρισε καταπληκτικά και αμφίρροπα παιχνίδια. Ο προπονητής, Αλέξανδρος Αγαλιανός και οι έφοροι Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος και Νίκος Κουκουζέλης, υπερέβαλαν εαυτούς και χάρισαν μια εξαιρετική διοργάνωση. Πριν όμως είχε προηγηθεί και μια γιορτή για τους μικρούς τενίστες και τενίστριες, με πολλά χαμόγελα, ρακέτες και παιχνίδι.

Το μπάσκετ είχε τη δική του μέρα. Ο προπονητής του τμήματος, Σάκης Κουκουζέλης, διοργάνωσε ένα πολύ χαμογελαστό τουρνουά mini με τις ομάδες Αιγέα, Υπερίωνα και Α.Ε.Λ. και στη συνέχεια έναν αγώνα παιδικού μεταξύ Α.Ε.Λ. και Αιγέα. Για 5 ώρες το Κλειστό γέμισε με μικρούς και μικρές μπασκετμπολίστες και μπασκετμπολίστριες δίνοντας σε παίκτες και θεατές μεγάλη χαρά.
Η αεροσφαίριση, η τοξοβολία και το βόλεϊ διοργάνωσαν εσωτερικούς αγώνες, συμμετέχοντας και αυτά τα τμήματα στη γιορτή.
Η Α.Ε.Λ. διοργάνωσε επίσης μια πολύ όμορφη κεντρική εκδήλωση. Στην αίθουσα «ΑΣΤΡΟΝ» η γυμνάστρια-διατροφολόγος Αφροδίτη Μέντζου με μια γλαφυρή και ουσιαστική ομιλία και μια ωφέλιμη συζήτηση που ακολούθησε ανέλυσε στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες καθώς και στους προπονητές τους το πολύ σημαντικό θέμα της διατροφής σε αθλητές και πρωταθλητές σε σχολική ηλικία.
Στη συνέχεια ο σύλλογος προχώρησε σε βραβεύσεις: Ο Σωτήρης Ιακωβάκης, ένας σπουδαίος αθλητής της Α.Ε.Λ. με πάρα πολλές πανελλήνιες νίκες, βαλκανιονίκης, με συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς αγώνες.

Οι φετινοί φοιτητές- αθλητές Γιώργος και Φωτεινή Αναστασοπούλου, Δήμητρα Φραγκοπανάγου, Παρασκευή Μαντζώρου για να υπενθυμιστεί σε όλους τους τόνους ότι για τους αθλητές και αθλήτριες οι σχολικές τους επιδόσεις είναι το πιο σημαντικό για τον σύλλογο.
Οι δύο φετινές Πανελληνιονίκες της Α.Ε.Λ., Στυλλιανή Γεωργιλά 1η στα 150μ. και η Ηλιάνα Αναστασοπούλου 2η στη σφαίρα.
Ο πιο καλός αθλητής που ανέδειξε ο σύλλογος στο πινγκ πονγκ, Κώστας Αγγελάτος.
Ο πιο καλός αθλητής της Α.Ε.Λ. διαχρονικά στο μπάσκετ, Τάκης Λαγογιάννης, όχι τόσο για τις επιδόσεις του, γι’ αυτές έχει ήδη βραβευτεί πολλές φορές, όσο για την ποιότητα του χαρακτήρα του, την απλότητά του και την ισότητα που αντιμετώπιζε ακόμα και τους πιο αδαείς συμπαίκτες του.
Την καταπληκτική προπονήτρια του στίβου, Μαρία Σωτηρακοπούλου. Όχι για τις επιτυχίες της, έχει τιμηθεί αρκετά, αλλά για το πάθος της μετά από τόσα χρόνια έντονου πρωταθλητισμού στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, να γυρίσει στον τόπο της και την ομάδα της και να ξαναρχίσει από την αρχή διδάσκοντας τα βασικά σε μικρά παιδιά. Σε λίγα χρόνια θεωρείται σίγουρο πως θα ξαναβραβευτεί για τους καινούριους πρωταθλητές που θα έχει αναδείξει.

Η Α.Ε.Λ. βράβευσε φυσικά και τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Δημήτρη Νικολακόπουλο και όπως αναφέρει ο σύλλογος «στο πρόσωπό του, την ευγένεια και το ήθος του, ανακαλύψαμε έναν άνθρωπο αντάξιο της θέσης που υπηρετεί. Διαπλασμένος και ο ίδιος μέσα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Είναι σε θέση να ακούσει και να κατανοήσει τις αγωνίες όλων ημών που πασχίζουμε καθημερινά στα αθλητικά σωματεία και όπου μπορεί να δώσει λύσεις. Είναι ο πρώτος που μας είπε ότι σε αυτό δεν μπορώ να κάνω κάτι και αυτό το εκτιμήσαμε πιο πολύ απ’ όλα».
«Για το τέλος προσπαθήσαμε να τιμήσουμε τη μνήμη του αγαπημένου μας Δημήτρη Χριστοφίδη, ενός εκ των ιδρυτών της Α.Ε.Λ.. Ένας καταπληκτικός άνθρωπος, που μας λείπει πολύ. Ήταν πολύ δύσκολο», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου των Λεχαινών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος