FOLLOW US: facebook twitter

A.Μπράμου: «Δεν αισιοδοξώ, βαρύς ο Σταυρός»

Ημερομηνία: 05-04-2017 | Συντάκτης:

Συγκρατημένη η αναπληρώτρια Υποθηκοφύλακας Πύργου Αθανασία Μπράμου

Ικανοποίηση από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας για την επαναλειτουργία του Υποθηκοφυλακείου

Την Μ. Εβδομάδα θα ανοίξει για το κοινό το Υποθηκοφυλακείο Πύργου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν χθες η συμβολαιογράφος και πλέον αναπληρώτρια Υποθηκοφύλακας Πύργου  κ. Αθανασία Μπράμου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος που παραχώρησαν συνέντευξη τύπου προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για την επαναλειτουργία του. Ο κ. Δημητρουλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη και ευχήθηκε καλή δύναμη στην κ. Μπράμου, ενώ η ίδια αρκετά επιφυλακτική τόνισε ότι ο «σταυρός» είναι βαρύς, αλλά θεωρεί πως είχε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία να αποδεχθεί τον διορισμό της από την Πρωτοδίκη Πύργου.

Ο κ. Δημητρουλόπουλος παίρνοντας πρώτος το λόγο, επισήμανε ότι 22 μήνες από τότε που το Υποθηκοφυλακείο Πύργου ανέστειλε την λειτουργία του, βρισκόμαστε κυριολεκτικά ένα βήμα πριν από την επαναλειτουργία του  καθιστά ιδιαίτερα χαρούμενο το Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας, γιατί το πρόβλημα που ταλάνισε την τοπική κοινωνία και την οικονομία της περιοχής μας, οδεύει πλέον προς τη λύση του.

«Εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας ευχαριστούμε την κ. Μπράμου που αποδέχθηκε παρότι γνωρίζει το φόρτο των υποχρεώσεων που την περιμένουν και την βαρύτητα των συγκεκριμένων καθηκόντων όταν πρόκειται να ασκηθούν σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες, αφού υπάρχουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες υποθέσεις που εκκρεμούν και περιμένουν το άνοιγμα του Υποθηκοφυλακείου για να διευθετηθούν, αλλά λόγω της μεγάλης εμπειρίας της είμαστε σίγουροι ότι θα επαναλειτουργήσει κανονικά η υπηρεσία».

Πρόσθεσε δε, ότι τα πράγματα δεν έφτασαν αβίαστα σε αυτό το σημείο, χρειάστηκε να καταβληθεί μεγάλος κόπος από όλους τους φορείς για να δρομολογηθεί ενώ σχολίασε πως υπήρξαν – όπως είπε-  φορείς και παράγοντες που δεν στάθηκαν στο ύψος των υποχρεώσεών τους απέναντι στην κοινωνία του Πύργου και δεν βοήθησαν στην επίλυση του θέματος. Τέλος ο κ. Δημητρουλόπουλος τόνισε ότι θεωρούν πως η Πολιτεία δεν επέδειξε από την αρχή την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα που χρειαζόταν, ίσως υπήρξε και έλλειψη βούλησης, προκειμένου αυτό το πρόβλημα να μην λάβει τις διαστάσεις που έλαβε. Ζήτησε δε από τον κόσμο για το επόμενο χρονικό διάστημα μια ανοχή, γιατί δεν είναι σκόπιμο την Μ. Εβδομάδα να σπεύσουν όλοι να ρυθμίσουν τις υποθέσεις τους, εκτος κι αν κάτι είναι υπερεπείγον.

«Δεν είμαι αισιόδοξη για τίποτα»

Η κ. Αθανασία Μπράμου από την πλευρά της τόνισε ότι είναι 40 χρόνια συμβολαιογράφος, η αρχαιότερη σε όλη την Εφετειακή Περιφέρεια και ότι έχει αναπληρώσει σε άδεια όλους τους προηγούμενους Υποθηκοφύλακες. «Με στενοχωρούσε πάρα πολύ που δεν λειτουργούσε το Υποθηκοφυλακείο και κυρίως ο κόσμος που παραπονιόταν ότι δεν προχωρούν οι υποθέσεις τους . Καμία από τις νεότερες συναδέλφους δεν ήθελε να αναλάβει αυτόν τον «Σταυρό», γιατί περί Σταυρού πρόκειται. Δεν είμαι αισιόδοξη για τα έσοδα, ως τώρα έχουν γίνει πολύ μικρά συμβόλαια και επίσης  το Υποθηκοφυλακείο Πύργου έχει ένα πολύ μεγάλο κόστος λειτουργίας και το μόνο που με καθησυχάζει είναι ότι έχουμε δύο δικαστικές αποφάσεις όπου ο Υποθηκοφύλακας δεν ευθύνεται για τίποτα άλλο πέραν των εσόδων. Αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή, είναι  να βγαίνει το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού και τα υπόλοιπα έξοδα και το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι ο μισθός του Υποθηκοφύλακα. Τα μηχανήματα θέλουν συντήρηση η οποία γίνεται ήδη, πρέπει να γίνουν νέες συνδέσεις τηλεφώνου, ίντερνετ για να λειτουργήσει το κτηματολόγιο, υπάρχουν πολλές εγγενείς δυσκολίες από το μισθωτήριο του κτιρίου, όπως τεχνικά και πρακτικά θέματα τα οποία ανακάλυψα αφού μου ήρθε το χαρτί διορισμού μου από την κ. Πρωτοδίκη. Όμως επειδή δεν έχω συνηθίσει να κάνω πίσω από τα καθήκοντα που μου ανατίθενται και τις υποχρεώσεις παρόλο που θα μπορούσα να είχα αρνηθεί, αλλά το κάνω γιατί ντρέπομαι τον κόσμο που έρχεται και ρωτάει γιατί δεν λειτουργεί το Υποθηκοφυλακείο. Αυτό με πλήγωνε πάρα πολύ και ένας ακόμα λόγος που αποδέχθηκα αυτά τα καθήκοντα είναι για να διευθετηθεί το θέμα των απαλλοτριώσεων στον κόμβο του Αγ. Ιωάννη και να προχωρήσει το έργο του δρόμου που έχει κολλήσει εξαιτίας του Υποθηκοφυλακείου.»

Η κ. Μπράμου ζήτησε από τον κόσμο να την βοηθήσει και να κατανοήσει τα προβλήματα των πρώτων ημερών και να μην έρθουν όλοι μαζεμένοι για να εξυπηρετηθούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος