FOLLOW US: facebook twitter

A. Καράμπελας: “Διώχνει το ΤΕΙ από τον Πύργο ο Δήμαρχος”

Ημερομηνία: 10-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

karabelas-1

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ “ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ”ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πύργος 9/10/2016
Προς
Τον Δήμαρχο Πύργου
Κον. Γαβρίλη Λιατσή
Κοιν:1)Πρόεδρο ΤΕΙ Πάτρας
Κον Τριανταφύλλου Βασίλειο
Μεγ.Αλεξάνδρου 1
Κουκούλι Πάτρα 26334
2)Πρόεδρο του Τμήματος ΤΑΔΟΕΠ
και ΤΜ Πύργου
ΤΕΙ Ρήγα Φεραίου 27131

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μια ακόμη δυσάρεστη εξέλιξη διαδραματίζεται στον Δήμο μας και ειδικότερα στην πόλη του Πύργου.

Ο Δήμαρχος μέσα στα προσωπικά αδιέξοδα που έχει περιέλθει(  γνωστά σε όλους μας), προσπαθεί με ενέργειες και δηλώσεις του να αφαιρέσει από την κοινωνία την λειτουργία του ΤΕΙ Πύργου. Στερώντας έτσι στους φοιτητές του ΤΕΙ την μάθηση και στους πολίτες του Δήμου μας την κοινωνική, την πολιτιστική και την οικονομική διάσταση που έχει η λειτουργία του τμήματος ή τμημάτων ανώτατης εκπαίδευσης στην πόλη μας.

Επί δύο σχεδόν χρόνια προσπαθούμε όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της λειτουργίας του ΤΕΙ προκειμένου να συμβάλλουμε ως Δήμος στην επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζει το ΤΕΙ.

Αλλά ο Δήμαρχος και συνολικά η Δημοτική αρχή κωφεύουν.

Σημειώνουμε επιπλέον την παντελή αδιαφορία και απουσία  του Δημάρχου στις προσκλήσεις που κατά καιρούς έχει υποβάλλει τόσο η Κεντρική Διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας όσο και η Διοίκηση του ΤΕΙ Πύργου για συνάντηση και συζήτηση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζει το ΤΕΙ.

Αφουγκραζόμενοι την ανησυχία και την αγωνία των συμπολιτών μας για το συγκεκριμένο θέμα, η παράταξή μας ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ απευθύνει στον Δήμαρχο Πύργου ανοιχτή επιστολή με την οποία τον καλούμε, έστω την ύστατη στιγμή, να αναλάβει τις ευθύνες του και να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για να αρθούν οι αρνητικές επιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις αλλοπρόσαλλες και ανεκδιήγητες ενέργειες και δηλώσεις του.

Κύριε Δήμαρχε

Ο Δήμος μας και η πόλη μας βιώνουν τις τελευταίες ημέρες μια απαράδεκτη εκ μέρους σου συμπεριφορά σχετικά με την λειτουργία του ΤΕΙ Πύργου.

Με τις τοποθετήσεις σου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τύπου ‘’Να τα μαζέψουν και να φύγουν’’ και με τις δημόσιες δηλώσεις σου στα ΜΜΕ τύπου ‘’Με τα απολιθώματα του ΤΕΙ Πύργου δεν πρόκειται να ασχοληθώ’’ και ‘’Του χρόνου θα πρέπει να ψάξει και για κτίριο η Κυρία’’, οδηγείς τον Δήμο μας στην απαξίωση, στην απομόνωση, στην περιθωριοποίηση .

Και πέραν αυτών προσβάλλεις με τις πράξεις σου και τις ενέργειές σου την τοπική κοινωνία, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους φορείς του Δήμου μας.

Θα μπορούσα να αναφέρω μια σειρά ενεργειών σου, προσβλητικές για όλους μας, θα περιοριστώ μόνο σε δύο. Την συμπεριφορά σου για την στέγαση και την μάθηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες και τις ενέργειές σου σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων που είχαν ως αποτέλεσμα να καταντήσεις τον Πύργο έναν ‘’Σκουπιδόπυργο’’.

Επειδή κύριε Δήμαρχε, δεν θα σου επιτρέψουμε να γίνεις ο ‘’μοιραίος Δήμαρχος’’ για τον Δήμο μας και την πόλη μας στο θέμα του ΤΕΙ. Και επειδή ακόμη δεν εκφράζεις το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό αλλά εξυπηρετείς άλλου είδους σκοπιμότητες, προτείνουμε να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα λειτουργίας του ΤΕΙ Πύργου και σχετικά να αποφασίσουμε.

Άλλωστε μεταξύ των αρμοδιοτήτων που έχει το Δημοτικό Συμβούλιο είναι και η έκφραση θέσης για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος όπως ορίζεται και στο άρθρο 65 του Ν.3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ). Και ένα τέτοιο πολύ σημαντικό θέμα είναι η λειτουργία του ΤΕΙ Πύργου.

Αυτονόητο τυγχάνει ότι στην συνεδρίαση αυτή για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να κληθούν όλοι οι φορείς της τοπικής κοινωνίας προκειμένου συνολικά και αποφασιστικά να εκφράσουμε την θέση μας  που δεν είναι άλλη από το ότι θέλουμε το ΤΕΙ Πύργου να παραμείνει στον Πύργο και ακόμη θέλουμε την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Κλείνοντας θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείς στο αίτημά μας για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με τιμή

Για την παράταξη ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’

Αντώνης Καράμπελας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος