Το ντέρμπι ΠΑΟ Βάρδας-Δόξα Ν. Μανωλάδας στο «Γρ. Καλάκος», στις καθυστερήσεις έμελλε να… τιναχτεί στον αέρα από ένα άκρως αμφισβητούμενο (έως ανύπαρκτο) πέναλτι που υπέδειξε ο μέχρι εκείνη τη στιγμή σωστός στις αποφάσεις του, Στάμος Σφυρής. Τελικό αποτέλεσμα 1-1 ύστερα από αγώνα που διήρκησε 106 λεπτά (!), με την Δόξα να διαμαρτύρεται εντονότατα για την απόφαση του Σφυρή για πέναλτι. Μάλιστα, άνθρωποι της ομάδας μετά τη λήξη του αγώνα εμφανώς αγανακτισμένοι, έλεγαν στον διαιτητή να ενημερώσει τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ, Άρη Κουλούρη, πως η Δόξα θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Στο α΄ ημίχρονο η Δόξα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και είχε δύο καλές φάσεις για γκολ, στο 6΄ με ένα πλασέ του Παπαλάμπρου από πλεονεκτική θέση (άουτ) και στο 30΄ με ένα σουτ του Παναγόπουλου μέσα από την περιοχή, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Στο β΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΒ με την είσοδο του Νίκου Δούλου έγινε πιο ζωηρός επιθετικά, ωστόσο η Δόξα είχε δοκάρι στο 60΄ σε σουτ του Παναγόπουλου, με τον Κουρλό να προβαίνει σε μεγάλη απόκρουση ενστικτωδώς, πριν η μπάλα προσκρούσει στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 64΄ και 66΄ ο ΠΑΟΒ είχε τις πρώτες του μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά με ένα πλασέ του Κοντάνα από αριστερά, με την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το δοκάρι και στη συνέχεια με ένα σουτ στην κίνηση του Δούλου, που απέκρουσε με τα πόδια ο Τρίγκας. Στο 70΄, όμως, ο Παπασπυρόπουλος αντίκρισε σωστά την 2η κίτρινη κάρτα για κράτημα από πίσω στον Σαλομπεχάι και αποβλήθηκε. Πέντε λεπτά μετά, στο 75΄, η Δόξα άνοιξε το σκορ. Ο Παναγόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Μηλαδόπουλος με κεφαλιά έγραψε το 0-1.
Στο 78΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία για το 0-2 με Μηλαδόπουλο (απέκρουσε ο Κουρλός) και Παπαλάμπρο (άουτ), ώσπου φτάσαμε στην φάση που σημάδεψε το ντέρμπι. Στο 91΄ από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Δόξας, ο Αντωνόπουλος φάνηκε να απελευθερώνεται από το μαρκάρισμα του Ηλ. Πυρρή και τη στιγμή που πήγε να κοντρολάρει τη μπάλα, αυτή βρήκε στο χέρι του και έπιασε «αέρα». Ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι και ακολούθησε δεκάλεπτο πανδαιμόνιο, με όλη την Δόξα να πέφτει πάνω στον Σφυρή και να διαμαρτύρεται. Το πέναλτι εκτέλεσε στο 101΄ ο Αντωνόπουλος και ισοφάρισε 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

ΠΑΟ Βάρδας: Κουρλός, Παρασκευόπουλος, Βασιλικόπουλος, Πολίτης, Κοτσώνης, Παπασπυρόπουλος, Κοντάνας, Ρούνης, Αντωνόπουλος, Καράμπελας (5′ λ.τρ. Σάμαρης-86΄ λ.τρ. Αλεξόπουλος), Μ. Γκουβίτσας (46′ Δούλος).

Δόξα Ν.Μ.: Τρίγκας, Π. Σαπουντζάκης Α. Σαπουντζάκης (83′ Δημητρόπουλος), Ν. Πυρρής, Ηλ. Πυρρής, Σαλομπεχάι, Παπαλάμπρος (83′ Μιχαλόπουλος), Καρακάσης, Κρίκος, Παναγόπουλος, Μηλαδόπουλος.
*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Πρωινής την Τρίτη.
Α΄ PLAYSPORTS
Η βαθμολογία
(Σε 12 αγώνες)
Αστέρας (41-11) 30
Αίας (27-12) 28
ΠΑΟ Βάρδας (33-7) 27
Δόξα Ν.Μ. (26-12) 26
Κουρτέσι (23-30) 16
————————-
Ν. Φιγαλεία (16-20) 12
Λ. Αστέρας (9-22) 9
Θύελλα Καρδαμά (12-38) 8
Προοδευτική (12-19) 7
Πέλοπας (13-41) 6
Επόμενη αγωνιστική (21/12)
Θύελλα Κ.-ΠΑΟ Βάρδας (20/12)
Προοδευτική-Πέλοπας (20/12)
Αστέρας-Κουρτέσι
Δόξα Ν.Μ.-Ν. Φιγαλεία
Λ. Αστέρας-Αίας
Κώστας Πλιάγκος