FOLLOW US: facebook twitter

Aιτήσεις για νέες άδειες φύτευσης αμπελιών στο ΥπΑΑΤ

Ημερομηνία: 24-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

ambelia-adeies-futefsis

Θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΥπΑΑΤ από 27 Φεβρουαρίου -27 Μαρτίου 2017- Ποια είναι τα κριτήρια

Οι παραγωγοί, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 27 Μαρτίου 2017. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας, η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά. Στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και η Τοπική Κοινότητα και το τοπωνύμιο της περιοχής.

Για να είναι επιλέξιμες οι αιτήσεις θα πρέπει ο αιτών να διαθέτει αγροτεμάχια έκτασης τουλάχιστον ίσης με την έκταση που αιτείται.

Η αιτούμενη για άδεια νέας φύτευσης έκταση δύναται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια και ως ελάχιστη αιτούμενη έκταση ανά αγροτεμάχιο ορίζεται το ένα (1) στρέμμα.

Οι εν λόγω εκτάσεις δύνανται να είναι ιδιόκτητες ή ενοικιαζόμενες.

Κριτήριο Α
Παραγωγοί ηλικίας έως 40 ετών κατά το έτος υποβολής της αίτησης, που φυτεύουν οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου για πρώτη φορά και εγκαθίστανται ως αρχηγοί της εκμετάλλευσης (νεοεισερχόμενοι).
Συντελεστής βαρύτητας: 0,30

Κριτήριο Β
Εκτάσεις όπου οι αμπελώνες συμβάλλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος με την εφαρμογή των κανόνων βιολογικής παραγωγής ή με εθνικά συστήματα πιστοποίησης για ολοκληρωμένη διαχείριση στην παραγωγή σε ολόκληρη την έκταση που προορίζεται για νέα φύτευση .
Συντελεστής βαρύτητας: 0,10

Κριτήριο Γ
Εκτάσεις που αντιμετωπίζουν φυσικούς ή άλλους ειδικούς περιορισμούς (ορεινές άνω των 500 μ., Νησιά Αιγαίου Πελάγους).
Συντελεστής βαρύτητας: 0,10

Κριτήριο Δ
Εκτάσεις που προορίζονται για νέα φύτευση στο πλαίσιο της διεύρυνσης των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων.
Το κριτήριο θεωρείται ότι πληρούται αν κατά το χρόνο της αίτησης ο αιτών:
α) διαθέτει σύμφωνα με τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου ( Ο.Σ.Δ.Ε.) του προηγούμενου έτους ελάχιστη έκταση γεωργικής εκμετάλλευσης 5 στρεμμάτων (0,5 ha)
και επιπλέον
β) έχει στην κατοχή του αμπελουργική εκμετάλλευση, με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου και ανήκει σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες, ανάλογα με την έκτασή της:
5 έως και 20 στρ., Συντελεστής βαρύτητας: 0,35
20 έως 30 στρ., Συντελεστής βαρύτητας: 0,245
30 στρ. και άνω, Συντελεστής βαρύτητας: 0,175

Κριτήριο Ε
Προηγούμενη συμπεριφορά του παραγωγού.
Συντελεστής βαρύτητας: 0,15

Πηγή agrotypos


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος