Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κάτω από ελαιόδεντρο στα Άσπρα Σπίτια, ενώ δίπλα του βρισκόταν το εργαλείο συγκομιδής – Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου του

Νεκρός μέσα στον ελαιώνα του, στην περιοχή Άσπρα Σπίτια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου ένας 73χρονος άνδρας, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα στο χωριό του για να μαζέψει τις ελιές του.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είχε μεταβεί στο χωράφι νωρίς το πρωί, έχοντας μαζί του τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη συγκομιδή. Είχε ήδη απλώσει τα ελαιόπανα και είχε ξεκινήσει τις εργασίες, τις οποίες πραγματοποιούσε μόνος του.

Λίγο πριν από τις 12:00, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κάτω από ένα ελαιόδεντρο, πεσμένος πάνω στα ελαιόπανα. Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν το ελαιοραβδιστικό εργαλείο που χρησιμοποιούσε.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Οι πρώτες εκτιμήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 73χρονος να κατέρρευσε λόγω παθολογικών αιτίων, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει επιβεβαίωση για την αιτία του θανάτου.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας, με στόχο να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

Πηγή:www.npress.gr