Ο ΠΑΣ Πύργος πέτυχε την Κυριακή 4/10 την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Superbet League 2 με αντίπαλο τον ισχυρό και φιλόδοξο Πανιώνιο, που έχει βλέψεις ανόδου στη Super League 1. Αμέσως μετά το ματς, ο τεχνικός του ΠΑΣ Πύργος, Νώντας Κουτρομάνος, σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ2 Σπορ τόνισε πως με αυτή τη νίκη ο ΠΑΣ Πύργος δεν έγινε η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, αλλά ούτε ήταν η χειρότερη όταν έχασε στα προηγούμενα ματς.
Ο 43χρονος προπονητής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι χαρούμενος. Θα πω κάτι που ίσως αυτό φανεί λίγο περίεργο. Πριν δυο παιχνίδια χάσαμε εδώ στο ίδιο γήπεδο 4-0. Ούτε σήμερα γίναμε καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, αλλά ούτε γίναμε και χειρότερη όταν χάσαμε τα παιχνίδια. Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα, διότι παίζαμε με μια ομάδα από την οποία έχω περάσει ένα χρόνο και πέρασα πολύ ωραίες στιγμές με ανθρώπους που είδα σήμερα και χάρηκα πολύ. Τον Πανιώνιο τον έχω μέσα στην καρδιά μου. Από κει και πέρα γνωρίζαμε ότι είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που έχει χτιστεί για πρωταθλητισμό. Στο πρώτο ημίχρονο κλείσαμε πολύ καλά τους χώρους και θεωρώ πως ήμασταν αρκετά καλοί και κάναμε 2-3 φάσεις για να σκοράρουμε. Στο β΄ ημίχρονο μπήκε πιο καλά ο Πανιώνιος, πάτησε πιο καλά σε χώρους, δημιούργησε κάποιες φάσεις. Στο τέλος όμως μας έδωσε η τύχη αυτό που δεν είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια».
Στην ερώτηση πόσο θα βοηθήσει αυτή η νίκη στα επόμενα παιχνίδια, ως νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα, ο Ν. Κουτρομάνος απάντησε: «Οι μεγάλες νίκες απέναντι σε μεγάλες ομάδες σου δίνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μετά την ήττα μπήκε δυστυχώς το μπορώ ή δεν μπορώ. Αυτό έπρεπε να το βγάλω από τους παίκτες. Σήμερα όσοι μπήκαν έδωσαν το 100%, μας έδωσαν ενέργεια, τακτικά ήταν άψογοι όλοι, από κει και πέρα όμως είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα, έχει πάρα πολλές αγωνιστικές, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Και ξαναλέω τα κεφάλια κάτω και πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε βαθμούς, γιατί έρχεται πολύ δύσκολη συνέχεια».
Κώστας Πλιάγκος